Тренд Радар: вързана риза и dolce far niente!

x

Годината е 2019, не 1990, но все пак никак не ни изненадва старият навик на модата да си отива и да се връща също толкова лежерно, колкото и лятото. Та, ето и лятото за 2019 – цветно, весело, донесе ни повече дъжд, отколкото слънце, но biker шортите и мохитото решават проблема. Наред с всички останали тенденции като сламените чанти, копринените поли, дългите рокли, сандалите ала „ще ходя само по подметка“ идва и още една микро тенденция – риза, вързана на възел. Кой да си помисли, че и това ще стане хит, че даже и тренд?Изненадващо, обаче ризите, вързани на възел, превземат улиците, плажовете, дефилетата… Но там не ги носят моделите, а инфлуенсърите. Можем да обвиним тях за този малък детайл, който звездите в социалните мрежи решиха да върнат към живот. По-скоро бихме им благодарили! Нека си признаем – една риза може да е част от офис гардероба ви, но щом я вържете, тя незабавно придобива по-освободен, бохемски дух, нашепва за лято, горещи дни, безгрижие и най-много за „Чао, работа“!

Нямаме нищо против микро тенденцията на вързаните ризи, но за жалост не можем и да си отговорим защо изведнъж стана толкова популярна. Съвсем не е новост в света на модата. Може би просто ни е обхванала безкрайна носталгия към онзи безгрижен живот, към дните, прекарани в компанията на приятели на плажа… Да, затова трябва да е – сякаш имаме нужда от щипка dolce far niente в ежедневието си и си връзваме ризите!

Решихме да не ви даваме уроци по носене на риза, защото разчитаме, че вече ги знаете. Както обичайно следва да добавим – не се ограничавайте само с тях, а експериментирайте! Вместо панталон изберете разкроена пола, вместо пола сложете рокля под ризата си, която даже може да облечете наопаки и да вържете възелчето на кръста си! Единственото правило е, че няма правила – предполагаме, знаете, че това важи за модата като цяло. Така че слагайте чехлите на ток, капелата и вървете да правите нищо, както италианците: разхождайте се безцелно и пийте коктейли, единствено трябва да имате възел на ризата си. Позволени са още шортите (че и колоездачните дори), мини полите, любимите спортни обувки, изобщо всичко, което говори за комфорт и свобода, за да подхожда на вързаната риза.

Като заключение бихме добавили само едно нещо: да, може да носите риза с къс ръкав, все пак е лято. Съветваме ви също така да заложите на естествени материи като лен и коприна, цветовата гама е неограничена, каквото трябва да бъде и въображението ви. Viva la camicia legata! 

Текст: Мила Стоянова

Снимки: Pinterest

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BURBERRY

Палто от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Slim boyfriend jeans от GRLFRND

Slim boyfriend jeans от GRLFRND Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от VERSACE

Пуловер от VERSACE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понякога всичко необходимо е само един тренчкот… и доза увереност!

Ако сте пропуснали
Най-четени