Тренд радар: Треска за злато

x

Пригответе се! Властелините на модния подиум се произнесоха от трибуната на четирите големи модни столици. Копчето за блясъка през този сезон остава усилено до краен предел. Металическите отблясъци от нежно просветващи еволюираха до тренда с главно “т” – мощно наситено 24-каратово златно пиршество. Пищно и смело до ръба на кича, но не и отвъд… или поне не в повечето колекции, които имахме удоволствието да проследим. И да видим плавния преход на златната треска до абсолютната А-лига в тенденциите за предстоящия комплект от няколко месеца.

Chanel Pre-Fall 2019, една от последните колекции на кайзер Карл, ни отвежда в древен Египет. И щедро покрива в злато от глава до пети всички фини Клеопатри, заслепяващи ни от котешката пътечка. Плюс бонус – един Фарел Уилямс. Много сладко намигване, не можем да отречем.Есенната колекция на Celine е отговорът на Хеди Слиман към всички, които милееха носталгично по стария Celine. Дизайнерът сякаш плесна с ръце и безмълвно ни загатна от подиума: “Искате старите ленти, ето ви тогава порция от истинското vintage наследство на бранда”. И получихме наистина онова, което си пожелахме – достойно количество автентичен френски шик. И малко златен екстремизъм, който спешно искаме да посрещнем в гардероба си.
Черешката на тортата във Fall 2019 колекцията на Altuzarra също бе златна. Насред всички принтове, вдъхновени от Мароко и неговата еклектична магия, солидно количество златен солей, пайети и плетива успя да включи нашия тренд радар и да подреди още едно име в списъка ни с golden heroes. Джоузеф Алтузара, приятелю, тази нощ вероятно ще сънуваме твоите блестящи във всеки смисъл рокли и поли.

Michael Kors ни връща на дансинга в легендарното Studio 54 и едни славни времена, които дизайнерът помни от съвсем първо лице. А сега и претопява спомени в една магнетично проблясваща муза, окъпана в светлини, собствено сияние и наметната елегантно с пухкавата си боа. Някой да увеличи музиката, моля!Оставихме си за финал розата на Малкия принц, която се спуска към нас от спектакъла на Rodarte. Единствената в златно насред цялата колекция от близо 50 ослепителни творения. Единствена и красноречиво съвършена.И нека бъде златна есен. Ама наистина този път!

 

Текст: Александра Тошева

Снимка:

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Откраднахме ги от мъжкия гардероб.

Ако сте пропуснали
Най-четени