За стила на италианските мъже

x

Италианците си личат отдалеч. Всеки път, в който видя мъж с цветни рамки на очила, ленен панталон и хубаво сако с ярка кърпичка за акцент, наострям слух и очаквам да чуя нещо на италиански. Трудно можеш да ги сбъркаш – облечени са безупречно, имат самочувствие, оставят след себе си една елегатна небрежност, която омагьосва. Поне очите. Те сякаш правят всичко с известна доза sprezzatura – изкуството да правиш всичко перфектно, но лежерно, сякаш ти идва отвътре, без никакво излишно напрежение или усилие.Освен че са най-добрите в нощните разходки из стария и любим квартал на Милано – Брера, италианците са ненадминати в облеклото. Седмицата на мъжката мода, например, е едно от истинските и най-вълнуващи визуални пиршества, на които една жена може да присъства. При това магията се случва не на подиума, а извън него, по улиците.

Със сигурност италианците са смели, поне когато става дума за облекло. Не се страхуват да експериментират, не се страхуват да са елегантни дори когато отиват до съседния магазин. Не го приемат като излишно усилие, а напротив. Обличат се за себе си (и за да могат още по-уверено да шепнат bella на всяка красавица, която мине покрай тях, разбира се), правят го с размах и самочувствие. Да, много им личи, че се харесват. Но по някакви магически пътища на лена, тъмносиния блейзър и хубавите очила, тази тяхна самоувереност се предава и на нас, жените. А какво по-хубаво нещо от това да държиш за ръка безупречно облечен мъж? Не е ли това една малка, лична dolce vita?Избрахме няколко ключови акценти в облеклото на италианеца, след който няма да изпитаме и капка неудобство да се обърнем. С удоволствие бихме взели назаем самочувствието и увереността, с която могат да носят дори най-обикновена бяла тениска. Те са тук, за да ни научат да се обличаме преди всичко за себе си. Оттам нататък Брера е наша.


Ленът е най-добрият приятел, заедно с костюма

Намачкан и бял, ленът е най-добрата материя за сакото в топлите дни. Италианските мъже много добре заместват думата smart с good. Не е нужно да изглеждаш прекалено стегнат и със задължителния костюм, за да изглеждаш добре и елегантно. Напротив. Костюмът излиза все повече на улицата, все по-небрежен е и никога не е безупречно изгладен…

Блейзър

За предпочитане тъмносин, класически, абсолютно задължителен. Без значение дали в комбинация с вратовръзка, риза или пуловер, той е перфектната връхна дреха. Носят го с очила, разбира се, светлосиня риза, бял панатлон и дори и с поло.

Обичат да смесват

Цветове, материи, стилове – истински магьосници са. Тъмнозелено яке, подобно на униформа на US Army с ленено сако, вълнена шапка с официален панталон, кожено яке с бял панталон: няма значение, важното е да носи онова лъжливо и много любимо на всички жени усещане за лекота и небрежност.

Цветовете им се подчиняват

Избират ги умно, в една гама и с правилните акценти. Никога не прекаляват и трудно могат да сбъркат. Очевидно интуицията им не лъже.

Текст: Теа Денолюбова

Снимки: Pinterest, Bloglovin

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Най-ценното качество, което може да притежаваме, е собствено чувство за стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени