Кейт Бланшет: модна икона, направена от дъга, цветя и пеперуди

x


Как, за бога, Кейт, успяваш да накараш всяка роля и всеки цвят да те заобичат безусловно?! Актриса хамелеон, жена, направена сякаш от дъга, цветя и пеперуди.

Всеки човек почти без усилие може да изглежда елегантно в черно (или в бяло и черно), но Кейт Бланшет категорично отказва да се ограничава. Блести не само в изискани дълги черни рокли, нито само в златисто и сребристо, а и в жълто, синьо, зелено, червено, дори розово. Не робува и на дрескод, често предпочита костюмите с панталон и сако, както и гащеризони.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kаte Blanchett (@kate__blanchett)


Кейт Бланшет стратегически подчертава най-добрите си черти – а именно ръцете и дългите си крака. Предпочита дрехи без ръкави, за да подчертае ръцете си; панталони с висока талия, които удължават и подчертават краката ѝ. Или дълги ръкави с красиви плисета, басти или изрязвания, които привличат погледа отново към ръцете ѝ.

Класиката и бейсик елементите не звучат толкова вълнуващо, но те съставляват голяма част от гардероба на Кейт Бланшет. Това, което прави интересни например панталоните с широки крачоли, блейзъра, изчистената памучна риза, копринената блуза, са детайлите и аксесоарите. Нейните слънчеви очила, коланите и обувките са точката, в която личността се проявява.

ЧЕРВЕНО

Не знаем дали на червения килим е особено подходящо да се облечеш в червено. Кейт Бланшет обаче знае – да, подходящо е, стига само да намериш онзи нюанс и онази стайлинг комбинация, които няма да те слеят с интериора. А и както знаем, червеното е за смелите и уверени жени.



ЖЪЛТО

Казват, че жълтото не е за всеки. Капризен цвят, с който трябва да внимаваш, най-малкото трябва да го съобразиш с цвета на косата си, с тена на лицето си, с грима си. Е, при Кейт Бланшет жълтото присъства не в един и в два нюанса, а резултатът всеки път е свежо излъчване.



ЗЕЛЕНО

Към зеленото Кейт Бланшет посяга май по-рядко, но и при този цвят тя не се страхува да експериментира. Пробвала е различни нюанси, прибавяла е и закачливи акценти. Нежно ментово зелено или наситени дръзки тонове – Кейт и зеленото са всъщност очаквано добра комбинация.



СИНЬО

Кейт Бланшет е жена с аристократично излъчване, затова и т.нар. кралско синьо е сред нейните цветове. Но не само то. Харизматичната австралийка изглежда също толкова стилно и в бебешко синьо. Всяко синьо е добре дошло – чудесно кореспондиращо на красивите й сини очи.



РОЗОВО

Розовото е противоречив цвят, нооо не и за Кейт Бланшет. В бебешко розово, розова пудра, яркорозово или намек за виолетово актрисата се чувства еднакво комфортно и изглежда безупречно.



ЧЕРНО

Споменахме го в началото – че всеки може да изглежда, при това без особено усилие, елегантно в черно. Но ако се замислим, облечени в черно също бихме могли да се слеем с тълпата и да се изгубим – просто защото това е по традиция най-често предпочитаният избор на цвят за официални поводи и гала вечери.

Кейт Бланшет обаче знае как да се открои и в черно – нестандартните елементи при нея присъстват задължително. Дали ще е дълбоко изрязан гръб на роклята от дантела, характерна кройка на сакото, огромни цветни камъни на деколтето или контрастен акцент, напомнящ на ангелски крила – Кейт всеки път демонстрира нова интерпретация на официалния черен аутфит.



ПРИКАЗНО

Дъга, цветя и пеперуди. Кейт Бланшет има няколко тоалета, които никой никога няма да забрави – защото са нищо по-малко от шедьоври на висшето пленително изкуство, наречено мода.

Честит рожден ден, Кейт! Продължавай да разказваш своята модна приказка. Приказка за една жена, която всеки път изглежда различно и неземно красиво.



Текст: Деси Найденова

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Готови за парти.

Ако сте пропуснали
Най-четени