Саката – тази голяма и споделена любов

x

Сакото отдавна се е превърнало в неделима част от всеки дамски гардероб, при това далеч не само на работещите в офис момичета. Привидно елегантната връхна дреха не веднъж доказа, че може да бъде комбинирана с всичко. Ама буквално! От семпла тениска и джинси, та чак до булчинска рокля! Не всички сака обаче са създадени равни и макар да твърдим, че всички отиват на всичко, истината е, че има няколко модела, които, съзнателно или не, присъстват в гардероба на почти всяка дама, без значение от бързо променящите се тенденции. И са винаги актуални! Точно за тях избрахме да ви разкажем днес! Нека да заповядат те – петте модела сака, които правят живота значително по-лесен…Светло, по-светло… любимо

Започваме със сако, което определено не е първата асоциация за must have, но пък наистина заслужава внимание. То е бяло на цвят и с това се изчерпат всичките му задължителни характеристики. Може да бъде вталено или овърсайз, с двуредно закопчаване или пък големи джобове… всъщност всякакво! Както ще предположите – светлият цвят дава възможност за всевъзможни комбинации – от джинси до тюлена пола, отива си със и на всичко, а правила естествено няма! Е, добре де – ще спечелите няколко точки бонус, ако го комбинирате с широк колан около кръста! Сега са модерни! За коланите става дума… саката винаги са си били!

Да е яке, не е яке…

Следващото сако също не е най-често предпочитаният вариант или поне не точно във варианта на сако. При него цветът не е от значение, важно е да бъде кожено! Защо кожено сако, ами не кожено яке? – вероятно веднага ще се запитате. Ами защото коженото сако излъчва повече елегантност и делови стил, докато коженото яке ще си остане еквивалент на свободата и безгрижието. Ще се изненадате колко много възможности предлага едно сако от кожа, особено ако го подберете в подходящ нюанс. Ние ви препоръчваме земните и неутрални цветове пред наситените и ярките, от една страна защото едно например кафяво сако е много по-лесно за комбиниране, а от друга и защото точно тези цветове са си някак „класически”, щом стане дума за кожени изделия. Разбира се, коженото сако съвсем не може да измести емблематичното кожено яке от гардероба. То дори не се и опитва! Съжителстват си чудесно заедно, можете да се уверите и сами!
Кой каза „класика“?

Започнаха ли да ви липсват класическите модели на така обичаните сака? Бързаме тогава да им отделим нужното внимание. Нека поканим в светлините на прожекторите този модел, който сме напълно сигурни, че присъства в гардероба на всяко работещо момиче – черното, леко удължено, класическо сако. Петата закачалка от дясно на ляво. Или пък втората в лявото крило на гардероба. А много вероятно дори и на облегалката на Стола (да, да онзи стол, който е неделима част от обзавеждането на спалнята и има десетки приложения, сред които естествено не e и главното му предназначение – за седене). Където и да се намира в момента черното ви сако, сме сигурни, че е готово да спаси всяка предвидена или (по-често) непредвидена ситуация, като просто се озове над бялата тениска. Или ризата, или роклята… То обича всички! Ние обичаме него! Споделена любов!

Геометрично щастие

Продължаваме с класическите модели и с любимия ни десен, който заслужено оглавява модните класации, вече  десетилетия наред – карето. Да, да, същата онази шарка на квадратчета, която успява да се превърне от символ на шотландската аристокрация в част от лицето на съвременната мода. Та, карето е препоръчително да присъства в гардероба ви под колкото се може повече форми. Задължително обаче поне като сако! Откъм цветове и мащаб на познатите геометрични фигури нямате ограничения, така че – дайте воля на въображението си!
Нека има цвят

Избрахме да завършим със сакото (или пък саката, защото определено ще се изкушите да не бъде само едно точно от този вид), което дава пълна свобода и в буквален, и в преносен смисъл. Задължителна част от гардероба на всяка дама е поне едно сако в цвят… ами в какъвто цвят обича тя. Зелено, розово, оранжево, жълто дори… цялата палитра на дъгата е на разположение за вдъхновение и е достатъчно просто да решите, че искате елегантна връхна дреха точно в този конкретен цвят. А след това и да успеете да го направите част от стила си, което съвсем не е трудно, дори и да ви изглежда дръзко на пръв поглед. Внимавайте какво избирате, защото е много възможно скоро цветното сако да ви стане толкова любимо, че да измести всичките предходни. И ще бъде заслужено!
Колко от тези модели сака имате? Всичките? Похвално! Това обаче съвсем не означава, че трябва да се ограничите само с тях. Винаги още един вид каре ще бъде добре дошъл, както и поне още едно едноцветно сако, а за черното изобщо не трябва да става дума – то никога не е излишно… Усетихте ли на къде отиваме? Към магазините, разбира се! Съветваме ви да направите също, защото това са основните пет модела сака, но никой не е казал, че е позволено да имаме само по едно от всеки вид, нали?


Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Добавете розово в сивия ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени