Капаните на любовта

x

dating

 


Голямата Любов съществува, това е безспорен факт, но дали наистина сме я намерили и още по-важното – дали можем да я задържим, кои са капаните, от които трябва да бягаме, ни дават отговор някои психологични тествове, които обобщават категории и типове поведение

Тип 1Идеалист – тези хора са склонни да приемат любовта от пръв поглед, по-често от останалите. Освен това, недостатъци на партньора „почти“ не съществуват, а той е прекрасен, нежен, галантен…!

Мнението на психолога – към този тип се числят личности с подчертан „глад“ за внимание, които проектират собствените си нужди и представи върху околните. В началото това се изживява положително, но „колкото по-големи са идеалите и очакванията“, толкова по-полезно е да се отговори на редица прагматични въпроси по определена скала на интереси, така че да се избегнат разочарования след време. „Нещастният край“ тук е най-често срещан.

Тип 2 – Обсебен от миналото – това са хора, които постоянно търсят „знаци“ от миналото и се влияят от тях в настоящето. Пример – на среща в ресторант жена е очарована, че сегащният й приятел харесва „свещи“, обича „рози“, дори ухае подобно на „стара любов“. Жената открива, че това „не е случайно“… Мнението на психолога – за да продължите напред, съществуват въпроси, причинно-следствени връзки, които още не са изяснени, съответно – приключени, така че ви е трудно да изградите нови отношения без да правите грешни асоциации. За да избегнете този „капан“ е важно да си отговорите: “какво реално харесвам“, „кои са качествата, които градят доверието между вас“. Помислете какво ви е разделило с бившия/бившата и дали това не е същия урок, към който се стремите?

Тип 3Очакващ провал – мислят, че са срещнали „сродна душа“, но нещо може да им я отнеме, защото има и „по-хубави“ или „вече не сме толкова привлекателни“… Това са видове „вътрешни монолози“, които се хранят от негативни мисли и са като отговор на някои неуспешни връзки или пък желание да се обсеби другия. Мнението на психолога: трябва да се идентифицират „забележките“. Стремете се към обективност, както към персоналните качества, така и към очакванията ви. Полезно в този случай е да се направи скала с отрицателни и положителни страни, като се запишат всички – от спонтанни до премислени оценки. След това се анализират.

Тип 4Отдадеността, обещание за успех – тези хора вярват, че ако направят онова, което желае партньора им, ще спечелят неговото благоволение. Съгласни са да редуцират голяма част от собствените си интереси, като срещи с приятели, отказ от хобита…, за да се харесат на избраника си. Мислят, че така ще бъдат обичани повече… Мнението на психолога – в дългосрочен план не е сигурно, че това поведение ще ви донесе „щастие“, а и е спорно, че ще издържите ролята, която сте поели. Освен това, ако не цените себе си, едва ли ще ви оценят другите.

Всъщност, често практиката показва, че най-бързия начин да загубиш някого, е като загубиш първо себе си! Със сигурност съществуват още много „капани“, но ретроспекцията, стремежът към „обективност“ могат да ни спестят доста разочарования!

С любезното съдействие на Хороскопи Астро ЕМ. Вижте повече тук: horoskop-astrom.com

Вижте още:

ЧИСЛАТА „ГОВОРЯТ“ ЗА ВАШИТЕ ЧУВСТВА И ВЯРНОСТ В ЛЮБОВТА

СЕДЕМ ТИПА СЪВМЕСТИМОСТ СПОРЕД ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Къса рокля с колан от GIVENCHY

Къса рокля с колан от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блейзер от Max Mara

Блейзер от Max Mara Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта от LOEWE

Кожена чанта от LOEWE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA

Кожени сандали от BOTTEGA VENETA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Модата е много важна. Тя е животоподобна и като всичко, което дава удоволствие, си струва да още…

Ако сте пропуснали
Най-четени