Тъмната страна на зодиите и митични същества-чудовища

x


Знаете ли, че освен зодията, под която сте родени, вие имате още един астрологичен знак, който разкрива скритите тъмни страни на вашата природа? В древността много народи, включително гърците, са вярвали в това и са смятали сенчестия хороскоп за не по-малко важен от обичайния зодиакален. И двете системи се допълват взаимно, традиционната система говори за положителните качества и бъдещето на човек, докато другата разкрива неговите отрицателни страни. Тази система включва 10 знака, базирани на древната митология.

“Старата притча за двама вълка”

Имало едно време един старец разкрил една жизненоважна истина на своя внук:

– Във всеки човек има борба, много подобна на борбата на два вълка.

Единият вълк представлява зло: завист, ревност, страст, съжаление, ярост, егоизъм, амбиция, лъжи.

Другият вълк представлява добротата: мир, любов, надежда, истина, доброта и лоялност.

Внукът, трогнат до дъното на душата си от думите на дядо си, се замислил за момент и попитал:

– Кой вълк побеждава накрая?

Старецът се усмихна и отговори:

– Вълкът, когото храниш, винаги печели.


Кентавър (8 януари – 12 февруари)

Кентаврите са получовеци-полуконе. Заедно със сатирите те образували свитата на Дионис. Те се отличават с буен темперамент и невъздържаност, но някои кентаври, като Хирон, въплъщават мъдрост и доброжелателност и издигат герои от гръцките митове. Въз основа на това можем да заключим, че не всеки роден под този знак има животинска същност, която доминира над човешката. Астролозите казват, че кентаврите винаги са независими и следват гласа на емоциите, а не на разума. Ако на кентаврите им е трудно да контролират чувства като ярост, сексуални желания, завист и страх, трябва да си спомнят за мъдрия Хирон.


Харпия (13 февруари – 18 март)

Това митологично крилато създание със смъртоносни нокти е символ на отмъщението. В гръцката митология тя е дъщеря на морското божество Таумант и океанидата Електра. Те са полужени, полуптици и имената им се превеждат като „вихрушка“, , „бързокрака“, „бърза“ и „мрачна“.

В гръцката митология харпиите са изпращани, за да накажат хора, които са обидили боговете. Харпиите взимали храна от човек всеки път, когато той седнал да яде, и това продължавало, докато човекът умрял от глад. Според Вергилий харпиите живеят в Хадес. Прошката не е лесна за човек-харпия. Години наред носи недоволството и завистта си, а провалите и нещастията на враговете му носят голямо удовлетворение. Разбира се, не всички хора от този знак изглеждат и се държат като чудовища, но трябва да помнят, че тяхната пронизваща енергия може да нарани слуха и възприятието на другите.


Пегас (19 март – 24 април)

Пегас е крилат кон. Син на Посейдон и горгоната Медуза. Роден от тялото на горгона, убита от Персей. Пегас се е изкачил на Олимп, където е предал гръмотевици и светкавици на Зевс. Пегас се нарича още „конят на музите“, тъй като той избива Хипокрена  с копитото си – източникът на музите, който има свойството да вдъхновява поети /Според легендата изворът бликнал след удар с копитата на крилатия кон Пегас/. Пегас, подобно на еднорога, може да бъде уловен само със златна юзда. Като онзи легендарен крилат кон, човекът Пегас се издига над всички останали хора, поне в съзнанието си. Родените под този знак са прекалено горди и дълбоко в себе си са сигурни, че са създадени за по-добра съдба от тази, която са получили. Те мразят рутинната работа и са против романтиката (но напразно!), Защото постоянно им се струва, че всичко може да бъде много по-добро.


Цербер (25 април – 30 май)

Триглаво куче, което пази входа на царството на мъртвите. Цербер е едно от децата на Ехидна. Триглаво куче, по чийто врат се движат змии със заплашително съскане, а вместо опашка има отровна змия. Служи на Хадес (богът на Царството на мъртвите) стои на прага на ада и пази входа му. Той се грижи никой да не напусне Хадес, защото от царството на мъртвите няма връщане. Когато Цербер бил на земята (това се случило заради Херкулес, който по указание на цар Евристей го довел от Хадес), чудовищното куче пуснало от устата си капки кървава пяна, от която израснала отровната билка аконит. Медея смесила тази билка в магьосническия си еликсир. Хората от Цербер имат зъл нрав, те са готови да откъснат главата на човек само защото той ги ядосва. Ако Цербер трябва да сдържа кръвожадните си импулси, той започва да страда от постоянен остър стрес – така че единственият изход за Цербер е пътят към естествената, а не показна доброта.


Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Освен бански, не ни хрумва какво друго да облечем днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени