„Art of Living” или „изкуството да живееш“ е концепцията, която стои зад създаването на веригата заведения Buddha-Bar. От 1996 година насам известните с това име ресторанти постепенно превземат най-луксозните кътчета на света, приемайки онези гости, за които храненето е и въпрос на истинско арт преживяване. Buddha-Bar е резултат от постоянното събиране на нови идеи по време на многобройните околосветски пътувания на Raymond Visan – създател на първия ресторант в Париж. Скоро след появата му той се превръща в едно от онези места във френската столица, които трябва да бъдат задължително посетени от ценителите на добрата кухня и дизайна.
Почти 20 години концепцията на Buddha-Bar продължава да се развива и разпространява по целия свят. Вече с много повече от значение на ресторанти, това име стои на хотели, спа-центрове, музикални албуми, серия продукти за красота. И днес то присъства в над 25 държави по света. Buddha-Bar носи магията на интернационалната кухня, допълнена от екзотиката на Азия, Хаваи, Индия – всичко овкусено по калифорнийски. В ресторантите от веригата се приготвят храни, които са своеобразна покана да се отправите на пътешествие – още по-надалеч. Менюто е продукт на Eric Rousselières – главният готвач на групата заведения, който отговаря за храната от 2000 година насам. Всяка пролет и есен менюто в ресторантите частично се променя, варирайки между различни класически и нови рецепти. Което и от местата с името Buddha-Bar да посетите, ще бъдете поканени на пътешествие из вкусовете на света, а преживяването винаги остава подчинено на идеята за лукс и стил.
Вижте още: Високо горе. Най-добрите планински ресторанти в Европа
Днес ще ви отведем в Дубай – място, което от известно време насам се превърна в една от най-достъпните туристически дестинации. Без да ви е необходима виза и само на един полет разстояние на изток, се намира един от най-известните ресторанти от веригата Buddha-Bar. Разположен е в сърцето на Марина Дубай в луксозния хотел Grosvenor House. Ресторантът е на два етажа и е един от най-големите по площ от вериагата в световен мащаб. Залата за хранене е изключително просторна. Интериорните решения, които правят най-голямо впечатление тук, са пищните полилеи в златисто и червено, които висят от тавана. Гледката от тук обаче остава едно от най-големите предимства на ресторанта. Прозорците, стигащи до земята, разкриват „картината“ на известната марина, предлагайки на гостите още едно разкошно предизвикателство освен изключителното качество на храната и напитките. Богатството от цветове, вкусове, музика е превърнало това място в едно от най-привлекателните в Дубай. А луксът на преживяването с Buddha-Bar продължава и на други места по света като Мексико, Филипини, Индия, Монте Карло, Москва…
Текст: Стефи Стоева
Снимки: Press
Вижте още:
Buddha-Bar Beach на Миконос, където лятото продължава по-дълго
Тръгвате на обиколка по света? В тези 10 ресторанта пожелаваме да опитате всичко