Назаем от The Secret Dinner: Какво е „endive“ и как да си приготвим нещо с този зеленчук

x

10930996_635925239853273_2929524268063994513_n


The Secret Dinner не е търговски проект, нито пък има общо със световно познатата фреска в Миланска църква. Зад него стоят Деница и Мария. Събира ги корпоративният свят на маркетинга и PR-а. Обичат хубавата храна и вярват в успеха на всичко, което е приготвено добре и с отношение – от таратора до презентацията за шефа.

Израснали са на стотици километри една от друга – Деница в Русия, а Мария в Швейцария и през годините на няколко пъти съдбата се е опитвала да ги срещне и преди близо 4 години успява. Тази среща ражда The Secret Dinner и затвърждава убеждението им, че добрата храна винаги среща правилните хора. Нямат амбиции за ресторант, а желание да доставят удоволствие на хората с „тайни вечери“ на причудливи места, допълнени с интересни истории и позитивни разговори.

Деница готви откакто е грабнала първата дървена лъжица, а Мария откакто е разбрала, че ѝ върви на тесто, години по-късно, разбира се. И за да няма заблуди, маркетингът в лицето на Деница е движещата част, а PR-ът Мария, ползва тъпан, за да глашатайства успехите на рецептите. Вярват, че човек се храни и с очите, а добрата храна се ражда с любов и се прави с нея. А днес открихме една лесна и интересна рецепта, с която да ви представим за какво точно става дума тук.


img_7419


Endive или цикория е онзи зеленчук, който почти никога не го виждаме в менютата на ресторантите. Може би, защото руколата се е загнездила там вече 20 години и отказва да пусне пармиджаното, чери доматите и балсамикото.

Най-известните рецепти с цикория са на салата с портокали и синьо сирене или френската класика – на фурна с тънък резен шунка и сос бешамел. Горчивият ѝ вкус не допада на всеки, но веднъж опитана в правилната конфигурация, любовта към цикорията е завинаги. Ако ви заприиждат гости било то на седнало и право парти, тази рецепта ще ги остави доволни и безмълвни, а вие няма да се уморите от готвене. За 4-6 човека ще са ви необходими две цикории, 3 с.л. хубава майонеза, 3 с.л. цедено кисело мляко, 2 с.л. лимонов сок, малко кайенски пипер, ситно нарязаните зелената част на 5-6 стръка пресен лук и 200 гр. пушена пъстърва.

Смесвате всичко, като рибата я накъсвате на едри парчета, защото тя трябва да доминира в тази плънка. отделяте листата на цикорията, които изглеждат като ладия и с лъжица за кафе слагате в всяка една от сместа. Поръсвате с още малко пресен лук и сервирате. Отнема 10 минути заедно с подреждането и много отива, както на студена чаша водка, така и също толкова студена чаша бяло вино.

Текст и снимки: The Secret Dinner

Вижте още:

Как да си приготвим: Терин от патешки дроб

Сандра Алексиева – От празничните рецепти до карането на самолет

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Черно – бял петък.

Ако сте пропуснали
Най-четени