Четири години галерия А+ и една вълнуваща изложба

x


В любимия ни градски район – този около улица “Оборище”, вече четири години Галерия А+ обединява и радва един особено приятен кръг от любопитни, артистични, интелигентни и красиви по дух хора. За което сърдечно благодарим. Както и за всички вълнуващи събития, които галерията ни поднесе през тези няколко години. Важно е в града да има арт пространства проводници на съвременното изкуство, които имат вяра и не се страхуват да ни срещат с младите имена на родната сцена.

Галерия А+ посреща своя четвърти рожден ден в свой стил – с впечатляваща изложба “Светлина” на един изключително талантлив артист – художничката Калия Калъчева. Самата тя е сред младите творци, които следим с интерес като развитие и сме благодарни за смелостта и решимостта ѝ да остане в България и да разгърне въображението и таланта си пред нас. Съвременните абстрактни сюжети на авторката са провокирани от формообразуването на светлината и въздуха върху класическа дървена основа. Калия прави вълнуващи размени като играе с нашите перцепции – светлината става плътна, а пространствата – ефирни. Класическата медия придобива съвременен прочит в нейните творби. Самата тя описва своите произведения с думите “стоплена студенина”. Силният живописен усет, примесен с деликатния акт на работа с дърво, показва както майсторството на артиста, така и безкрайните възможности на живописта. Движещата сила на Калия Калъчева са удоволствието и предизвикателството на работата ѝ с цвят.

Нека ви разкажем малко повече и за самата нея и нейната биография. Родена е в София през 1986-а година, където живее и твори до момента. Калия има магистърска степен по живопис към Националната художествена академия в София. През 2011-а година печели Награда за млад живописец с обещаващо развитие на фондация “Едмонд Демирджиян”. През 2012-а година се нарежда сред шестимата номинирани творци за наградата МОСТ. А през 2014-а Калия печели резидентската програма на Сите дез Ар в Париж, Франция. През 2017-а година грабва специалното признание в конкурса “Жените в изкуството” в Орландо, Флорида. Нейни картини са част от колекциите на Центъра за изкуство “Хуго Вутен”, Imago Mundi – колекция Лучано Бенетон в Италия, както и на Националната художествена галерия в София и Софийска градска художествена галерия.

Посетете Галерия А+ и се запознайте с творчеството на Калия Калъчева. Откриването на изложбата “Светлина” ще се състои на 25-и април между 19-21 часа.

Адресът на галерията е ул. “Шипка” 23, с вход откъм улица “Васил Априлов”.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени