Четири години галерия А+ и една вълнуваща изложба

x


В любимия ни градски район – този около улица “Оборище”, вече четири години Галерия А+ обединява и радва един особено приятен кръг от любопитни, артистични, интелигентни и красиви по дух хора. За което сърдечно благодарим. Както и за всички вълнуващи събития, които галерията ни поднесе през тези няколко години. Важно е в града да има арт пространства проводници на съвременното изкуство, които имат вяра и не се страхуват да ни срещат с младите имена на родната сцена.

Галерия А+ посреща своя четвърти рожден ден в свой стил – с впечатляваща изложба “Светлина” на един изключително талантлив артист – художничката Калия Калъчева. Самата тя е сред младите творци, които следим с интерес като развитие и сме благодарни за смелостта и решимостта ѝ да остане в България и да разгърне въображението и таланта си пред нас. Съвременните абстрактни сюжети на авторката са провокирани от формообразуването на светлината и въздуха върху класическа дървена основа. Калия прави вълнуващи размени като играе с нашите перцепции – светлината става плътна, а пространствата – ефирни. Класическата медия придобива съвременен прочит в нейните творби. Самата тя описва своите произведения с думите “стоплена студенина”. Силният живописен усет, примесен с деликатния акт на работа с дърво, показва както майсторството на артиста, така и безкрайните възможности на живописта. Движещата сила на Калия Калъчева са удоволствието и предизвикателството на работата ѝ с цвят.

Нека ви разкажем малко повече и за самата нея и нейната биография. Родена е в София през 1986-а година, където живее и твори до момента. Калия има магистърска степен по живопис към Националната художествена академия в София. През 2011-а година печели Награда за млад живописец с обещаващо развитие на фондация “Едмонд Демирджиян”. През 2012-а година се нарежда сред шестимата номинирани творци за наградата МОСТ. А през 2014-а Калия печели резидентската програма на Сите дез Ар в Париж, Франция. През 2017-а година грабва специалното признание в конкурса “Жените в изкуството” в Орландо, Флорида. Нейни картини са част от колекциите на Центъра за изкуство “Хуго Вутен”, Imago Mundi – колекция Лучано Бенетон в Италия, както и на Националната художествена галерия в София и Софийска градска художествена галерия.

Посетете Галерия А+ и се запознайте с творчеството на Калия Калъчева. Откриването на изложбата “Светлина” ще се състои на 25-и април между 19-21 часа.

Адресът на галерията е ул. “Шипка” 23, с вход откъм улица “Васил Априлов”.

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Покажете бунтарския си дух с нестандартен деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ