Какво слагат Gucci на масата във Флоренция

xGucci дава още една причина да мечтаем непрекъснато да се завръщаме във великолепната Флоренция. Макар модната индустрия по света да не се слави като почитател на храната, в Италия нещата са различни. Като че ли там освен изтънчения вкус към дрехите, са измислили и култа към храната. Ние нямаме нищо против!

Gucci Osteria, която се намира в историческия Palazzo della Mercanzia, предлага първокласно гурме изживяване (не че се съмняваме в префинения им вкус), което е част от музейното пространство Gucci Garden, посветено на бранда.

2018-а започва обещаващо за италианските модни титани още от януари. В Gucci Osteria талантът си ще вихри носителят на две звезди Мишлен Масимо Ботура. А какво е подготвил? Мястото залага на италианските традиции и включва в менюто си както тортелини с пармезан, така и свински специалитети, далеч от зеленолистните салати, толкова обичани сред модното общество.

Интериорът припокрива без думи философията на световния бранд и буквално залива света със зеленина. Идеята, вложена в мястото е да почерпи енергия от мултикултурния облик на Флоренция, както пленителното взаимодействие между ренесансовото й наследство и колоритно настояще.

Идеята, която Масимо Ботура влага ни спечели на мига – „пътувайки по света, кухнята ни взаимодейства с всичко, което чуваме, виждаме и опитваме“. Според Gucci менюто включва както иконични блюда, така и концептуални провокации за през целия ден.

Gucci Osteria е част от цялостното музейно пространство, което световния бранд откри. Създадено по идея на Алесандро Микеле, мястото предлага бутик с уникати, кино зала, както и изложбени пространства, изграждащи Gucci Garden Galleria, подготвени от критика Мария Луиза Фриса.

Не е ли в крайна сметка точно това магията на Италия?Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Gucci.com

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Когато петък е близо!

Ако сте пропуснали
Най-четени