Просто дишай!

x

Тази година  се наложи да прекараме по-голяма част от времето си у дома, а това бе възможност да преразгледаме средата, в която живеем и да опитаме да я направим по-функционална, по-адаптирана и, може би, най-важното – по-здравословна. Необходимостта от спазване на още по-висока хигиена бързо взе превес в ежедневието ни, и редом с всички дезинфекциращи препарати и продукти, на дневен ред излезе въпроса за качеството на въздуха у дома.

Темата за качеството на въздуха става все по-дискутирана, а самите въздухопречистватели намират приложение във все повече домове. Което е очаквано – концентрацията на вредни частици във въздуха в големите градове често може да бъде не просто изключително висока, ами и доста вредна за здравето. Това на свой ред води до търсенето на алтернативи и стремеж поне у дома да повишим качеството на въздуха, а чрез него и качеството си на живот.

 


Модел: AX60R5080WD/EU, 60㎡


Вероятно интересен факт е, че макар въздухът навън да не е максимално чист, той обикновено е в пъти по-чист от този в домовете и офисите ни. Причината за това е, че в затворените пространства липсата на циркулация дава добра предпоставка във въздуха да се натрупват остатъци от полени, прах, акари, животински косми и т.н.. Всичко изброено пък предразполага към обостряне на вече съществуващи или отключване на нови алергии.

Как можем да избегнем това? Като проветряваме, като отглеждаме повече зелени стайни растения, като използваме различни ароматизатори или други продукти за освежаване… Няколко да, и едно голямо Не! Да, отглеждането на стайни растения е силно препоръчително, и да – редовното проветряване е повече от наложително. За сметка на тях, обаче, е непрепоръчително използването на ароматизатори за въздух. Те създават илюзорно усещане за свежест, но много често имат съставки, които не повишават качеството на въздуха, а  тъкмо обратното.

Най-добрият начин да подходим към проблема е да пречистваме въздуха в помещенията по всяко време от денонощието. И точно тук се появява значимата роля на въздухопречиствателите. Зад дългата и леко трудна за произнасяне дума в действителност стоят устройства за пречистване на въздуха. В повечето случаи те са компактни, но разбира се – обемът им зависи и от големината на пространството, в което са разположени. Въздухопречиствателите разполагат с вентилатор, който издухва филтриран въздух в помещението. Въздухът циркулира и отново попада в устройството, като преминава през няколко филтъра. Процесът съвсем не е сложен, но е изключително значим.


Модел: AX34R3020WW/EU, 34㎡


Поводът да се замисля сериозно за качеството на въздуха и по-късно решението да настаня един пречиствател за въздух у дома, се повлия от редица фактори, но водещите причини се концентрираха около  това, че работя изцяло от домашен офис и прекарвам изключително много време вкъщи; един малък човек на цели 3 години, имащ сериозна алергия към прах и полени, и като бонус – два броя доволно пухкави котки.

Аз се доверих на Samsung и техния въздухопречиствател Air Purifier AX90R7080WD/EU, който обещава да поддържа въздуха изключително чист и безопасен за здравето, благодарение на многослойната система за пречистване, която улавя дори най-ултрафиния прах, с размер на частиците размер 003 ㎛.

Първото, което ме впечатли бе това, че с уреда се работи изключително лесно – цифровият дисплей показва точното ниво на замърсяването с частици, а 4-цветният индикатор свидетелства за нивото на чистота на въздуха. Благодарение на приложението SmartThings успявам да управлявам въздухопречиствателя дистанционно, с помощта на смартфона си, при това без значение дали съм у дома или навън.

Всички у дома бързо откроихме разликата – въздухът стана осезаемо по-чист, а уредът успешно се справя и с естественото неутрализиране на всякакви аромати. Най-голямото свидетелство за ефективността му обаче, бе моментът, в който се прибрахме у дома заедно с приятелка и нейните две деца. „Тук мирише на планина” – възкликнаха децата още от входната врата, и наистина – Air Purifier AX90R7080WD/EU ни дава планинска свежест, в сърцето на големия град.

Не на последно място остава и дизайнът – да, естествено, че функционалността при такъв тип уред е водеща, но е факт и че благодарение на ненатрапчивия си и стилно издържан вид, пречиствателят за въздух чудесно се вписа в интериора у дома. А и се оказа изключително безопасен за наличните един брой дете  и два броя котки, което за мен също беше голям приоритет.

 


Модел: AX90R7080WD/EU, 90㎡


Пречиствателите за въздух са една добра и разумна инвестиция, която си заслужава да направим в името на здравето. Към настоящия момент от Samsung предлагат на българския пазар 5 различни модела устройства, сред които може да избирате спрямо вашите персонални потребности и големина на дома/офиса. И петте устройства се различават по функционалности и дизайн, но се обединяват от това, че са високоефективни, компактни и лесни за употреба и поддръжка. Може да научите повече за тях тук.


Модел: Wind-Free™ AX47R9080SS/EU, 47㎡


Модел: AX40R3030WM/EU, 40㎡


Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Samsung

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Червени кожени сандали от ALEXANDER MCQUEEN

Червени кожени сандали от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от ZIMMERMANN

Блуза от ZIMMERMANN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от OSCAR DE LA RENTA

Рокля от OSCAR DE LA RENTA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от MUGLER

Дънки от MUGLER Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Семпло, нежно, мадежко.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ