20 рецепти за незабравимо лято

x


Лятото е онази приказка за надежда, сезонът, в който свободата се чувства у дома. Хубаво ни е на душата, хубаво ни е слънцето да ни изпраща целувки и да обагря дните ни в красива светлина. Стъпките ни все водят към пясъка, вълните и сините хоризонти. Странства ни се, търси ни се приключение, намира ни се любов. Лятото е празник само по себе си. Повод, довод и смисъл за щастие. 

Знаеш – всяко лято си има история. Намисли си най-прекрасната и си я сбъдни. От нас получаваш 20 идеи как да направиш летните си дни незабравими. Създай си спомените, които дълго ще ти носят топлота. И се усмихни от ухо до ухо, защото юни се протяга за прегръдка към юли. И всичко е малко по-магическо.

1. Научи се да караш сърф – кайт, уинд – какъвто с поискаш. Престраши се да усвоиш ново умение. Да си част от стихията на морето, да се слееш с ритъма на вълните и да намериш баланса не само върху дъската, но и вътре в себе си.

2. Обикаляй непознати селца и градове в България, които никога не ти е хрумвало да посетиш. Морето е идилия, но и планината крие неподозирани съкровища. Отвори картата и позволи на любопитството да те води. Може би е време да се разходиш из Странджа?

3. Отиди на курс по италианска кухня… в Италия. Позволи си да опознаеш една страна не по забележителностите и богатствата ѝ, а по вкусовете на подправките ѝ и по пътеките на рецептите, предавани от поколение на поколение. Научи историите на местните и изживей своите заедно с тях.

4. Осинови животинка. И разбери как безрезервната обич може да те погледне с две оченца, за които точно ти си целият свят.

5. Доброволствай! Има сайтове като TimeHeroes.org, където можеш да избираш между десетки каузи. Намери своята, направи добро и нахрани душата си с усещането за удовлетвореност.

6. Отиди на къмпинг – спи на палатка и прекарай поне една нощ на хамак под звездите. Събуди се от песните на птиците и забрави за алармата си.

7. Посрещни поне един изгрев на плажа. За да видиш как нощта отстъпва благородно пред деня. И всичко започва отначало. Запечатай момента и не го забравяй!8. Изрови стария си фотоапарат с лента и изщракай една, две, три, колкото ти душа поиска. Отиди в някое фото и изчакай да ги видиш на хартия. Дори ние сме любопитни какво си запечатал там.

9. Чети книги в жанрове, към които иначе рядко посягаш. Запознай се с повече имена от съвременната българска поезия. Или пък отвори някое издание за себепознание, история, култура, изкуство. Разлисти следващото си предизвикателство и не забравяй да се забавляваш.

10. Повози се с родопската теснолинейка и си забрани да гледаш в екрана на телефона, защото рискуваш да изпуснеш зрелищни панорами!

11. Отиди на традиционния събор в местността “Юндола”.

12. Изкачи се до някоя хижа и прекарай една нощ насаме с планината.

13. Набележи някоя екопътека и нека да е живописна поне колкото Вазовата пътека. Виж България от друга перспектива. И я обикни дори още по-силно.

14. Отиди на бар, който никога не си посещавал преди… в собствения ти град.

15. Направи си домашен сладолед!

16. Пренареди дома си, както отдавна се каниш.

17. Организирай истински пикник – с кошница, одеяло, шарени чашки, чинийки и настроение.

18. Отгледай си подправките за любимите ти рецепти… или коктейли.

19. Изгледай всички сезони на сериала, който толкова отдавна те чака свален на компютъра.

20. Преобърни Youtube и Spotify и сглоби най-вълнуващия саундтрак за лятото, което само те чака да се влюбиш в него.Текст: Александра Тошева

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Провансалски нотки в събота.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ