20 рецепти за незабравимо лято

x


Лятото е онази приказка за надежда, сезонът, в който свободата се чувства у дома. Хубаво ни е на душата, хубаво ни е слънцето да ни изпраща целувки и да обагря дните ни в красива светлина. Стъпките ни все водят към пясъка, вълните и сините хоризонти. Странства ни се, търси ни се приключение, намира ни се любов. Лятото е празник само по себе си. Повод, довод и смисъл за щастие. 

Знаеш – всяко лято си има история. Намисли си най-прекрасната и си я сбъдни. От нас получаваш 20 идеи как да направиш летните си дни незабравими. Създай си спомените, които дълго ще ти носят топлота. И се усмихни от ухо до ухо, защото юни се протяга за прегръдка към юли. И всичко е малко по-магическо.

1. Научи се да караш сърф – кайт, уинд – какъвто с поискаш. Престраши се да усвоиш ново умение. Да си част от стихията на морето, да се слееш с ритъма на вълните и да намериш баланса не само върху дъската, но и вътре в себе си.

2. Обикаляй непознати селца и градове в България, които никога не ти е хрумвало да посетиш. Морето е идилия, но и планината крие неподозирани съкровища. Отвори картата и позволи на любопитството да те води. Може би е време да се разходиш из Странджа?

3. Отиди на курс по италианска кухня… в Италия. Позволи си да опознаеш една страна не по забележителностите и богатствата ѝ, а по вкусовете на подправките ѝ и по пътеките на рецептите, предавани от поколение на поколение. Научи историите на местните и изживей своите заедно с тях.

4. Осинови животинка. И разбери как безрезервната обич може да те погледне с две оченца, за които точно ти си целият свят.

5. Доброволствай! Има сайтове като TimeHeroes.org, където можеш да избираш между десетки каузи. Намери своята, направи добро и нахрани душата си с усещането за удовлетвореност.

6. Отиди на къмпинг – спи на палатка и прекарай поне една нощ на хамак под звездите. Събуди се от песните на птиците и забрави за алармата си.

7. Посрещни поне един изгрев на плажа. За да видиш как нощта отстъпва благородно пред деня. И всичко започва отначало. Запечатай момента и не го забравяй!8. Изрови стария си фотоапарат с лента и изщракай една, две, три, колкото ти душа поиска. Отиди в някое фото и изчакай да ги видиш на хартия. Дори ние сме любопитни какво си запечатал там.

9. Чети книги в жанрове, към които иначе рядко посягаш. Запознай се с повече имена от съвременната българска поезия. Или пък отвори някое издание за себепознание, история, култура, изкуство. Разлисти следващото си предизвикателство и не забравяй да се забавляваш.

10. Повози се с родопската теснолинейка и си забрани да гледаш в екрана на телефона, защото рискуваш да изпуснеш зрелищни панорами!

11. Отиди на традиционния събор в местността “Юндола”.

12. Изкачи се до някоя хижа и прекарай една нощ насаме с планината.

13. Набележи някоя екопътека и нека да е живописна поне колкото Вазовата пътека. Виж България от друга перспектива. И я обикни дори още по-силно.

14. Отиди на бар, който никога не си посещавал преди… в собствения ти град.

15. Направи си домашен сладолед!

16. Пренареди дома си, както отдавна се каниш.

17. Организирай истински пикник – с кошница, одеяло, шарени чашки, чинийки и настроение.

18. Отгледай си подправките за любимите ти рецепти… или коктейли.

19. Изгледай всички сезони на сериала, който толкова отдавна те чака свален на компютъра.

20. Преобърни Youtube и Spotify и сглоби най-вълнуващия саундтрак за лятото, което само те чака да се влюбиш в него.Текст: Александра Тошева

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кожени обувки на висок ток TOM FORD

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от кашмир KHAITE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер тип поло THE ROW

Пуловер тип поло THE ROW Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Уверени в градската джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени