4 места в София с вегетариански привкус

x

soul-kitchen-main

 


Всички сме неспирни изследователи на хубави места, в които храната е не просто сготвена, а създадена с усет, желание и доза авантюризъм. И тъй като сега е момента в менюто ни да влязат малко по-леки храни, и то без месо, намерихме тези четири места, които обещават да предложат нещо различно. И много здравословно.


 

mix-of-figs

 


Микс ъф Фигс е най-новото попълнение за бързо хранене, в което е включена вкусна и здравословна храна, изцяло базирана на растителни продукти. Мястото предлага разнообразни закуски, пици, кюфтенца, салати, ядкови млека, сурови десерти. Всички храни се приготвят без пържене, тежки рафинирани мазнини и масово използваните емулгатори, стабилизатори и изкуствени подобрители.


 

pei-sarce

 


Пей сърце е следващото предложение. Как звучи, нали. Но и кухнята, която предлага мястото може да се определи като приятна мелодия. Но стига лирични отклонения, макар да не е изцяло вегетариански, ресторантът предлага достатъчно безмесни ястия, които привличат вниманието и радват сетивата.


 

kring

 


Още едно място, в което ще ви предложат здравословна храна е Кринг. Мястото съществува от 2008 г. и съчетава свежите български продукти с влияние на източните философии. Тук се предлагат предимно вегетариански ястия, но и останалите могат да открият по нещо за себе си.

Различното при приготвянето на храната е използването редица принципи и познания почерпени от Аюрведа, Шри Чинмой, Петър Дънов, Р. Щайнер и др.


 

 

soul-kitchen

 


Soul Kitchen е другото предложение, което не можахме да подминем равнодушно. Според създателите си това е резултат от усилията на група приятели и кулинарни ентусиасти, с афинитет към приготвянето на вкусна и свежа храна. И тук залагат на свежите продукти, без или с минимална термична обработка, които са екологично чисти и с български и регионален произход. Използват се съставки без изкуствени добавки, подобрители, оцветители, овкусители, рафинирана сол, рафинирани и транс-мазнини, натриев глутамат, съставки с Е-номера.

Ако сме предизвикали любопитството ви, всяко от тези места предлага менюто си онлайн, където можете да си изберете някое интересно блюдо за хапване. А в заключение ще допълним, радвайте се на живота и опитвайте от всичко, така най-добре ще знаете дали нещо ви подхожда или не. Независимо дали е прическа или начин на хранене.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още: 

Какво може да убие страстта със скорост по-бърза от светлината?

100 неща, които трябва да изживеете

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В петък заложете на удобството.

Ако сте пропуснали
Най-четени