Pantone обяви: „Спокойствие“ и „Лекота“ са цветовете на 2016 година

x

rs_1024x759-151203061444-1024.Pantone-Color-Of-The-Year-2016-Rose-Quartz-Serenity-JR-120315_copy


Институтът по цветовете Pantone отново каза своята тежка дума и определи нюансите на новата 2016 година. За пръв път в историята „законодателите“ експерти в тази област избраха не един, а два победителя. Цветовете на следващата година са Rose Quartz (розов кварц) и Serenity (ведрина, спокойствие). Първият е нежно розово, което създава усещане за лекота, а вторият внушава спокойствие, импонирайки синьо, безоблачно небе, а двете заедно създават асоциации за онези любими природни цветове, познати точно при изгрев и залез.


rose-quartz


По традиция Pantone всяка година обявява по един основен цвят. Експерти от различни области обсъждат и избират нюанса, които ще бъде най-актуален в модата, интериорния дизайн, козметиката, индустриалния дизайн и в много други области. Обсъждането и избор на цвят по този начин е въведено през 2000 година.


serenity


Двата цвята за 2016 година носят усещане за отпускане на сетивата. Могат да попаднат върху дрехите, аксесоарите, да бъдат комбинирани с метали и керамика в различни решения за дома и офиса. Комбинацията между Rose Quartz и Serenity е балансираща, топла, успокояваща и сякаш събира мъжкото и женско начало по нежен и ненантрапчив начин. Миксът между двата нюанса се разглежда като антидот на всяко стресово състояние. Но, не се бъркайте, „Rose Quartz не е бебешко розово“, обяснява Леатрис Ейземан – изпълнителен директор на Pantone. Остава ни обаче да видим как ще влязат двата цвята в живота ни през новата 2016 година в моден аспект, за да постигнем баланса, който обещават от Pantone.


PANTONE-15-3919-Serenity


pantone-13-1520-rose-quartz


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА ЦВЕТОВЕТЕ – ИНСТИТУТЪТ PANTONE

ЖЪЛТО НАШЕСТВИЕ НА МИНЬОНИ В МОДНИЯ СВЯТ

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кожени обувки на висок ток TOM FORD

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от кашмир KHAITE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер тип поло THE ROW

Пуловер тип поло THE ROW Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Уверени в градската джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени