5 книги за смели момичета

x

Чувството да сте доволни от минимума може да изглежда като добра идея в моменти, когато не се самоопределяте като най-страхотния човек на света. Но всички знаем, че действителността е съвсем различна. Да имаме големи надежди за себе си, да вярваме в нашите способности и да се целим в звездите може да бъде изключително възнаграждаващо! Умението да използваме всяка възможност, за да „пораснем“, би ни позволило да се наслаждаваме на живота си пълноценно и винаги да се определяме като най-страхотния човек на света. Но понякога е трудно сами да се мотивираме, да си даваме надежда и да се подкрепяме.

Ето защо днес споделяме с вас петте книги, които всяко момиче, което иска да покори света, трябва да прочете.

 

Ти си върхът, Джен СинсероВ тази книга авторката Джен Синсеро описва различните начини, по които сами лимитираме възможностите си, като си създаваме фалшиви истории за самите нас.

„Ако сериозно искате да промените живота си, ще намерите начин. Ако не искате, ще намерите извинение.“ – казва авторката на книгата.

Книгата ще ви помогне да идентифицирате и промените вярвания, чрез които сами се саботирате. Ще ви помогне да разберете как собственото ви отношение към живота би могло да ви спре по пътя към желаната кариера, пътуване или просто мечта. И понеже Джен е готина, за капак тя споделя любопитни факти за финансовия си живот и как го е подобрила.

Като цяло книгата попада в категория самопомощ, защото е малък наръчник по създаване на мечтания начин на живот. Клишетата са избегнати, а Синсеро щедро разказва подробности от личните си преживявания, за да покаже на всички, че е възможно да започнем от нулата и да изградим плодотворно бъдеще. И че можем да започнем сега.

 

Шефката, София Аморузо


 


София е като малка, вбесяваща възрастните тийнейджърка и за пореден път е уволнена от работа, когато попада в магазин за винтидж дрехи. Все още ядосана, си купува култово кожено яке, което е принудена да продаде, за да си плати наема. Само на 22 тя основава своя Ebay магазин за винтидж дрехи, а по-късно марката Nasty Gal се превръща в истински фурор.

Аморузо е основател не само на тази компания, но и на дигиталната платформа Girlboss за амбициозни дами. В своята книга със същото име – Girlboss – авторката разказва историята на построяването на компанията. Книгата е посветена на аутсайдери като самата нея, разкрива уникална ниша за бизнес развитие и препятствията, които очакват всеки, заел се с нея.

„Шефката“ доказва, че не важно дали си завършил колеж, или колко си популярен. Тя е поредното доказателство, че постоянството, упоритостта и интуицията са ключови фактори в постигането на мечтите.

 

Тънкото изкуство да не ти пука, Марк МенсънБивш консултант по запознанства, Марк Менсън предлага съвети, които са едновременно пронизителни и неприятни. Книгата е добро ръководство, за да разберете какво искате в живота и на работното място и как да го постигнете.

Пътят към това, смята Менсън, се крие в тайната да не ни пука прекалено много за всичко. След като се откажете от необходимостта да се чувствате изключителни и да бъдете позитивни и щастливи през цялото време, както и от страха си от провал, ще се чувствате по-добре. „Светът непрекъснато ви казва, че пътят към по-добър живот е повече, повече, повече – купувайте повече, притежавайте повече, бъдете повече”, казва Менсън. А не върху това трябва да се съсредоточаваме.

„Ако не искате 60-часови работни седмици, дълги пътувания, купища документи и не искате да се движите в корпоративните йерархии, това означава, че наистина не искате да бъдете изпълнителен директор“. Поне така смята Марк, ние сме съгласни. Той описва жертвите, които трябва да направим, за да постигнем мечтите си, с много интересна метафора за единствен по рода си сандвич. Доста креативно, признаваме си. Прочете книгата, ако искате да разберете какво е определението на сандвича и да разберете защо е важно да се проваляте хиляди пъти, преди да успеете.

 

Girl Code, Кара Алвил Лейба„Всяка жена е съвършен кръг. Тя носи в себе си силата да създава, да изгражда и да преобразява.“

Kaра очевидно намира чиста страст в това да помага на други жени. В книгата тя документира интервюта с някои успели, трудолюбиви жени. Не получаваме задълбочен поглед върху тяхното личностно и професиоално пътуване, а по-скоро научаваме кои са те като хора. Интересно е да изучаваме тези различни предприемачески личности, които не се страхуват да поемат рискове. Тези жени са непримиримо независими и свирепи и е чудесно, че споделят частица от пътя си към духовно израстване, както и най-добрите си съвети.

Най-интересната и контрастираща част в книгата са съветите на самата авторка как да подкрепяме други борбени дами като нас и да озаптяваме състезателния си и понякога завистлив характер. Не сме чели твърде много книги, в които съвсем ясно и просто пише, че ние, дамите, понякога сме склонни да влизаме в ненужна надпревара. А тук госпожица Лейба ни дава дори съвети по благородност!

 

Магията да твориш, Елизабет ГилбъртЗнаете ли, че Елизабет Гилбърт пише фантастика? Много читатели не го знаят. Успехът на „Яж, моли се и обичай“ от 2006 г. бе толкова голям, че романите и разказите й са напълно затъмнени от задържането на пазара на тази книга.

Темата на „Магията да твориш“ е много проста: Гилбърт мисли, че трябва да създаваме. Творческият живот е – според нея и според многото експерти, от които тя черпи вдъхновение – сигурен начин за постигане на по-богато, разнообразно и по-пълноценно съществуване.

Голямата магия е, че по същество книгата е разговор за целта и опита на човешкото съществуване. Темата е грандиозна, но писането не е целенасочено, което означава, че думите почти се измъкват от страницата, докато се движите и имате чувството, че разговаряте с приятелка.

„Магията да твориш“ е това вълнуващо чувство, което получавате, докато сте напълно в зоната, като се отдадете на страстта си и забравяте за другите неща от живота. Това не се случва често, но когато ви се случи, се превръща в най-доброто, което можете да постигнете.

 

Текст: Мила Стоянова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Уикендът е прекалено кратък за носене на скучни дрехи. Животът също.

Ако сте пропуснали
Най-четени