5-те най-добри ресторанта в света

x

Непрекъснато търсим не просто добри, а впечатляващи места, в които храната е изкуство, а посещението истинско изживяване. Ето пет от тях, които получиха признанието на хората в престижната класация на TripAdvisor. Пълно европейско надмощие – това е първоначалното ни впечатление. Последва го вътрешно задоволство, че можем да се поразходим до Англия, Франция или Испания, за да се уверим лично в превъзходството им.
Черният лебед (Олдстед, Англия)

Още от пръв поглед на сайта разбрахме защо това място е избрано за най-доброто в света. Семейно притежание, то предлага усещането за спокойствие сред природата на един от най-красивите национални паркове във Великобритания. Менюто е внимателно подбрано и предварително проверено. Всичко предлагано в Черния лебед притежава любовта, с която е отгледано и приготвено и едновременно с това креативността да впечатли и остави следа в посетителите. Признанието е напълно основателно. Защо мислим така ли? От обявените свободни дати за резервации – някои вече са за 2018 година. Но има и още. Черният лебед предлага нощувки, за да се насладите пълноценно на мястото, района, кухнята и всичко, което предлага.
Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons (Грейт Милтън, Англия) 

Интересно съчетание на добрите стари британски традиции с изтънчеността на френския шик. Ресторантът е част от хотел, разположен в средновековно имение в Оксфордшир. Мястото на ресторанта в престижната класация е само поредното признание. Още с отварянето му преди 30 години неговите качества са признати с две звезди Мишлен.
Maison Lameloise (Шани, Франция)

В сърцето на Бургундия, този ресторант определено заслужава мястото си сред най-добрите в света. Причините са много. Ерик Прас е една от тях. Известният майстор готвач поставя хармонията на вкусовете на съвсем ново ниво. Изчистеността и елегантността при поднасянето на ястията носи емоция. И тук добрата храна се съчетава е само част от изживяването, другото предлагат хотелът и околността.
L’Auberge de l’Ill (Илеусерн, Франция) 

Оставаме още малко във Франция, за да отдадем дължимото на следващия ресторант, заслужил мястото си сред най-добрите. Половинвековната му история е само основата, върху която се гради сегашната му безупречна репутация. Трите звезди Мишлен го доказват. Луксозният хотел със 150-годишна история, от който ресторантът е неделима част, ще ви посрещене типично по френски – изискано, фино и с внимание към детайлите във всичко. Кухнята, която L’Auberge de l’Ill е отражение на образа на семейството, съчетание на традиции, креативност и много модерен прочит на френската кухня.
Martin Berasategui (Ласарте, Испания)

Любимата Испания завършва обиколката сред най-добрите. Още един ас в световната гурме кухня приготвя изтънчени съчетания, които дивят посетителите от всяко място на земното кълбо. С цели седем звезди Мишлен, това е ресторант, който ще погъделичка сетивата ви и ще ви подкани да опитате неподозирано съчетание на вкусове.

След всичко казано дотук, тези пет места си звучат като спирки от мини европейска гурме обиколка. Или поне места, които да отбележим с „трябва да се посети“.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: blackswanoldstead.co.uk/belmond.com/lameloise.fr/auberge-de-l-ill.com/martinberasategui.com

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Вторник е ден за нови тенденции!

Ако сте пропуснали
Най-четени