„СПА“ за кожените обувки през зимата

x

За кожените ви обувки зимата и есента са нещо като временен апокалипсис. Върху тях ще се изсипят доста сняг и дъжд, ще стъпите в няколко доста по-дълбоки, може би кални локви, ще ги излагате на студ… А знаете ли как да се грижите за кожените си и велурени боти и ботуши, всъщност? Защото ние сме сигурни, че всяка обувка заслужава своята доза „спа“ процедури след един ден на открито.Защитете ги от времето. За да предпазите обувките си от лошото време трябва да инвестирате в спрейове, които правят кожата и велура водоустойчиви. Препаратът, който ви е необходим не трябва да допуска капките да попиват по материята, а да ги кара да стоят на повърхността и да се отичат.

Кожата трябва да остане влажна. Но не от калните локви навън, а със специални бои и вакса, които се нанасят най-вече на местата, където има свивки. Добре е да намазвате обувките всеки път след като са почистени и преди излизане, когато се налага.Солта и мръсните петна трябва да се премахват възможно на-бързо. А най-доброто, което може да направите е да не допускате върху кожените си и велурени обувки да попада никаква сол. Тя разяжда материите и нанася непоправими щети по техните повърхности, а и по-дълбоко.

Сменяйте токовете на зимните си обувки навреме. Вероятно си мислите, че дебелите токове нямат такава спешна нужда от поправка и може да ги носите още няколко пъти, докато се износят капачетата им. Но те се захабяват доста по бързо, защото мокрите улици и условията са различни от летните. Неприятно е да стъпваме с разбити токове по улиците, просто защото става дума за естетика.Извън сезона съхранявайте правилно. Това означава, че преди да върнете зимните обувки в кутиите им, трябва да ги почистите и да ги запълните с нещо, така че да стоят в правилната си форма, подобна на човешкия крак. Можете да го направите със специални дървени форми или добре намачкана хартия.

Велурените обувки изискват по-различни препарати. Начинът, по който ги почиствате също е по-деликатен. Ако велурът е вашият избор, се снабдете със специална четка, която почиства този тип материя. И не забравяйте, че начинът, по който изглеждат обувките ви е толкова важен, колкото и състоянието на дрехите. Не бихте излезли от дома с мръсна и смачкана риза, нали?


Текст: Fashion Inside

Снимки: Pexels

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кожени обувки на висок ток TOM FORD

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от кашмир KHAITE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер тип поло THE ROW

Пуловер тип поло THE ROW Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Кожено яке и блясък – да живее свободата!

Ако сте пропуснали
Най-четени