Най-красивите места със северно сияние на планетата

x

iceland

 


Тази зима ще е последната в близките 10-12 години, когато ще може да се наблюдава ярко северно сияние, прогнозират учените. След това, до 2026 г. ще е доста трудно да бъде видяно защото слънцето навлиза в цикъл на ниска активност. Ето защо, ако досега сте отлагали да си подарите това изживяване, е добре да го осъществите. А ние ще ви кажем които са най-добрите места, на които ярките светлини в небето създават незабравими гледки.

Исландия
Идеално място за наблюдаване на северното сияние и при това не замръзва. Благодарение на Гълфстрийм даже през зимата температурите се задържат около нулата. А още един бонус за красиви спомени и снимки са исландските водопади, гейзерите и ледниците.


 

abisko

 


Швеция
Според местните в градчето Абиску това е най-доброто място на планетата, на което да се наблюдава сиянието, но далеч не е единственото. Но разположението на 68-и паралел, височината на почти километър в небето на морското равнище, насред национален парк, далеч от градското замърсяване са все условия да се докоснете до нещо впечатляващо и разноцветно.


 

russia

 


Русия
Целият Колски полуостров предоставя прекрасна възможност. Но най-достъпното място за наблюдение е Хибини – там може да го съчетаете с каране на ски в Кировск.


 

norway

 


Норвегия
Мястото е Свалбард. Най-северния, населен с хора архипелаг, който никога не замира напълно през зимата. За да се насладите на северното сияние може да отседнете в Лонгийър, където освен бели мечки има интересен етнографски музей, картинна галерия и много други забележителни места.


 

alyaska

 


Аляска
Още един регион, който си оспорва правото да се назове най- , най-хубавото място за гледане на северното сияние. Феърбанкс е градчето, което се смята за атракционен център за любителите на природния феномен. Освен него тук могат да се видят ледения музей „Аврора“, горещи извори и полярни оранжерии.


 

lapland

 


Финландия
И по-точно домът на Дядо Коледа (поне ни се иска да е така). Всъщност Лапландия. В този случай не е необходимо да търсите конкретно място, на което да наблюдавате сиянието. Трябва единствено да си организирате почивка в Ивало или Саариселка, и всяка нощ ще можете да се наслаждавате на трептящите в небето цветове.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

Какво можем да научим за любовта от „Тетрадката“

100 неща, които трябва да изживеете

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT

Бели boyfriend дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN

Чанта от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели сникърси от PRADA

Бели сникърси от PRADA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD

Гривна от розово злато с диаманти от CHOPARD Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Смелостта да изразиш себе си.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ