Пепеляшка на туризъм в пет замъка в Европа

x

Neuschwanstein-Castle-Germany

 


Замъците, в които искаме да живеем, не са чак толкова големи. Мечтите ни са по-големи! Мечтаем да пътуваме повече. А и защо да се задоволим с един замък като можем съвсем спокойно да обиколим всички или поне тези пет, които са съвсем близо… на няколко хиляди километра от нас. Като Пепеляшки на туризъм – така започва нашата обиколка на тези пет интересни кътчета.


 

Schonnbrunn+Palace

 


Дворецът Шонбрун във Виена. Толкова близо до нас, а и лятото и зимата има на какво да се насладите в австрийската столица. Ако отидете сега предпразнично, ще може да изпиете чаша греяно вино на коледния базар през двореца, а ако отидете лятото ще може да се насладите на прекрасните градини с цъфнали цветя в задната му част. Вътрешността на двореца ще ви изненада с огромните си церемониални зали, интересно обзавеждане и всякакви други чудеса.


 

Winter+Palace+St+Petersburg

 


Зимният дворец в Санкт Петербург. Той е обявен за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Бил е кралска резиденция до ранните години на 20-ти век. Тази сграда се счита за една най-внушителните културни забележителности в света. Понастоящем той е един от най-големите музеи с галерийни пространства, на които може да попаднете.


 

Royal+Palace+of+Madrid

 


Кралският дворец в Мадрид. Въпреки че това не е официалната резиденция на краля на Испания, там все още се провеждат балове и важни събития. Смята за една от най-внушителните и пълни с история сгради. Обикновено има дълга опашка за посетители, но чакането си заслужава разходката, която ще премине през напълно обзаведени стаи, в които може да се докоснете до бита на кралската фамилия от преди десетилетия.


 

Neuschwanstein

 


Нойшванщайн, Бавария. За крал Лудвиг II това място било построено с цел той да се оттегля в покоите на планината. Отворен е за публични посещения едва няколко седмици след неговата смърт през 1886 година. Понастоящем замъкът е една от най-посещаваните туристически атракции в Бавария, която посреща годишно по над милион и половина посетители.


 

Buckingham+Palace+Royal+Collection+Trust+Facebook

 


Бъкингамският дворец в Лондон. Това е едно от местата, които биха ви запознали с актуалния живот на кралската фамилия, както и с исторически факти от историята на Великобритания. Въпреки че части от двореца са постоянно забранени за достъп на външни лица, то 19 от залите са отворени за посещение всяко лято. В тях са събрани произведения на изкуството и други съкровища на Кралицата, които може да разгледате, заедно с пищно украсения интериор на това пословично за Лондон място.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

КОИ ГРАДОВЕ В ЕВРОПА ДА ПОСЕТИТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

ДА ВЛАДЕЕШ СИНЕВАТА. 5-ТЕ НАЙ-ВИСОКИ ПАНОРАМНИ КОЛЕЛА В СВЕТА

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Оставете слънцето да ви целуне…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ