По стъпките на изкуството с BALLY

x

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bally (@bally)


Не, няма да правя дисекция на жените и тяхната слабост към обувките, нито ще намесвам Кари Брадшоу. Стига толкова! Обръщам се към една любима тема – изкуство ли е модата и има ли мода в изкуството? Все още не е категорично ясно, но това е без значение. Да не забравяме, че всяка колекция обаче започва с вдъхновение и… скици. Това не подминава и света на аксесоарите, но това което привлече погледа ми наскоро е новата презентация на Bally. В тоталната хегемония на онлайна швейцарската марка ни връща към онези времена, когато всичко достигаше до нас потребителите по един съвсем различен начин, чрез печатна информация, в това число и постери. Вероятно в тази дигитална експанзия ни обземат нотки на носталгия, но нима можем да избягаме от това? Е, не че пълното изключване на дигиталните технологии е възможно, но партньорството между старо и ново, бизнес и изкуство винаги е вдъхновяващо. Тази година швейцарската марка основана в далечната 1851 се обръща към един от любимите ми модни илюстратори Стина Персон. Артист, чиято работа от години следя с голям интерес.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bally (@bally)


Винаги ми е допадал разпознаваемият стил и невероятният комфорт на обувките Bally, както и чаровният факт, че всичко стартира от едно мазе за да се развие през години. В края на 19 век фирмата произвежда около два милиона чифта годишно. Да се говори за качествата на тези обувки е напълно излишно, защото те са част от света на модата и днес, а марката предлага и други продукти. Сред тях са: чанти, колани, портмонета, както и облекла под общия знаменател на прецизна изработка и незабравим комфорт. След този дългогодишен стаж в капризния сват на модата някак не е случаен избора на представяне. Изкуството на постера, и въобще на илюстрацията, дълги години е било съществена част от презентациите и начина, по който визуалната информация е достигала до феновете на модата. Всъщност тази колаборация с моден илюстратор и начина на представяне е умел бизнес ход. Той се заиграва с носталгията, красотата и спокойствието на творчество създадено на ръка, на едни отминали времена, като ни носи необичен за настоящето пир за сетивата.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bally (@bally)


Друга колоритна новина окол Bally е назначаването на нов креативен директор. От 18 януари тази година Руиджи Виласеньор пое тази отговорна роля.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bally (@bally)


Самият той е основател и креативен директор на базираната в Лос Анджелис марка за стрийт стайл облекла Rhude през 2015г.  Неговото назначение се отчита за голям ход от страна на 171-годишната швейцарска марка, която не е наемала на тази позиция дизайнер от пет години. Всички се чудим дали тази новина не предвещава сериозни сътресения в близко бъдеще за Bally или е отговор на визуалните кодове на новата генерация?


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bally (@bally)


Но коя е Стина Персон? Творец от Стокхолм, който смело смесва различни техники: акварел, мастило, колаж, фотография със завидна лекота. Достигането до тези толкова впечатляващи рисунки имат своята сериозна история изпълнена с много упорита работа. Тя изучава изящни изкуства в Перуджа и модна илюстрация във Флоренция. Притежава и диплома за илюстратор от института Прат в Ню Йорк. Разпознаваема е със своите безупречни модни фигури изградени с динамични линии и смели цветове, които се превърнаха в неин творчески почерк. Усещането за свобода, което носят нейните произведения, изящната композиция и впечатляващата със своята трудност флуидна техника я превърнаха в един от любимите ми автори още от първата ни  „среща“. Без да провеждам творческо разследване още при първия ми поглед върху  #BallyPosters разпознах нейния стил. Резултатът от тази страхотна колаборация е повече от мода и изкуство. Насладете се на още няколко вдъхновяващи нейни творби!

Текст: Константин Стойнов

Снимки: Instagaram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ако времето е лошо, облечете….розово.

Ако сте пропуснали
Най-четени