В летните чанти на четири дами

x


Дамските чанти крият какви ли не тайни. Изпълнени с причудливи съкровища, малки бележчици, снимки и спомени, те разказват неразказаните истории на своите собственици… През лятото тези чанти стават още по-специални и вдъхновяващи с малките си скъпоценности,  нашепващи за море, усмивки и споделени мигове щастие. Надникнахме в чантите на четири дами с различни професии, за да видим какви тайни пазят те през най-слънчевите месеци от годината…Мира Лазарова, главен редактор на сп. „Unique Estates Life”

„Лятото е свобода и чистота. Чантите ми събират всичко това, стоят добре до мен в пясъка, непретенциозни са и се държат така. Кожата, която нося през останалите сезони, си почива, идват провансалските кошници, а в града предпочитам клъчове от слама или обработено зебло.

Обичайното съдържание на летните ми чанти… Любим клъч от плат и дърво на Armani или традиционната кошница за Южна Франция, този сезон допълнена с помпони и още един клъч с цветовете на пясъка, морето и тревата. Нося винаги, разбира се, ключове и телефон. На първата снимка е портмонето за лятото, което заменя коженото, бродирано е ръчно и е изработено в Палестина. В него нося ветрило от бамбук (спомен от Бали), винаги фактор 50, малко пясъчен гланц на Chanel привечер, а през деня вазелин, очилата ми Celine и вода за свежест и тонус.”

Светла Карабаджакова, собственик на Winebox (официален вносител на Champagne Taittinger)

„През лятото задължително е присъствието на слънчеви очила. Никога не излизам без очила за четене и телефон, разбира се (усмихва се). Шампанското не е задължително, но винаги е добре да ти е под ръка. През зимата сменям парфюмите с аромати, които са по-подходящи за студено време, и обикновено в чантата ми се откриват  ръкавици, понякога по няколко чифта, ако чантата е торба.

От гримовете, почти винаги нося със себе си черен молив/сенки, руж и червило.

Чантата е Red Valentino.  В нея са приютени слънчеви очила Miu-Miu, очила за четене Prada, червило и молив за устни Clarains, руж Gueirlain, огледалце Lancome, сенки Dior и бутилка Taittinger Rose Prestige NV 375 ml.”
Ангелика Радева, художник, собственик и управител на галерия „А+”

„Денят ми започва по един начин, но никога не зная, точно как ще завърши и затова винаги трябва да съм подготвена. Без значение от сезона винаги със себе си нося бижу – най-често колие (обожавам бижутата на Artefakti). През лятото със себе си нося лек грим (фон дьо тен, руж и хайлайтър и дълготрайно червило). Предпочитам по- натуралните  цветове, които да мога да използвам в непредвидени ситуации, както и любим парфюм. През лятото предпочитам той да е по- тежък. Като художник със себе си взимам рапидограф или тънкописци, за да мога да нахвърлям бързо идеи.

В чантата си винаги имам и рекламни материали на „А+”. Обожавам дизайнерските чанти и често инвестирам в тях ( на снимката съм с чанта на дизайнера Дани Орлова)

Лятото в моята чанта е: цветове, любим аромат, бижу и вкусни ментови бонбонки.”Михаела Бориславова, модел /„Ivet Fashion”

„Както при всяка друга жена вещите в чантата ми се менят според деня и най-вече според програмата (самите чанти, също!). Три са неизменните неща обаче – портфейлът, който освен с документи е пълен и с някои от най-скъпите ми спомени като снимки, билети и всичко с подходящ размер и висока сантиментална стойност. Слънчевите очила също винаги са съобразени с тоалета, а хидратиращият крем ми помага да се справя със случайното прекаляване със слънчевите лъчи. Всичко останало зависи от настроението ми и от размера на чантата.”

 

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Личен архив, Kare Studio

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени