Пица в Италия, паеля в Испания и суши в Япония. Това е най-краткия и точен гурмеводител, който можем да ви осигурим. Но дали така стоят нещата според резервационния сайт OpenTable полюбопитствахме сега. Ето и ястията, които трябва непременно да опитате, когато се озовете в някоя от тези точки на света.
Банкок – кокосово къри от сини раци с куркума в Намм
27 South Sathorn Road
Гурме ресторантът в хотел Комо е поставен на 22 място в списъка на най-добрите ресторанти в света. Според познавачите на добрата кухня едно пътуване до Банкок няма да е същото, ако не опитате от това ястие.
Флоренция – талиатели ал алдо в Тратория Сабатино
Via Pisana
Това е място, на което да опитате автентични ястия на добра цена. Менюто се променя ежедневно, в зависимост от наличните продукти. Има няколко специалитета, които си остават неизменно в него. Талиателите ал алдо са едно от тях.
Гуанакасте – триезично севиче в HiR Fine Dining
Безименен път, Провинция Гуанакасте, Коста Рика
Неопределеността на адреса казва всичко – мястото се намира буквално насред нищото в костариканската джунгла. Гостите имат възможността да се порадват не само на хубавата японско-фреска фюжън кухня, но и на звуците на местните обитатели, например маймунките.
Лондон – неделно печено в Roast
The Floral Hall, Stoney Street
И да се върнем към добрата, стара Англия. Няма как да пропуснем британската класика, която обичайно се сервира в неделния ден. А Roast е пример за традиционната кухня на Острова. Там посетителите могат да избират между богата селекция от печени меса – говеждо, свинско, агнешко или пилешко. Предлага се също риба и вегетариански блюда.
Лос Анджелис – лазаня от тиквички в Plant Food + Wine
1009 Abbot Kinney Boulevard, Venice
И като пълен контрапункт на предишното предложение, тук е своеобразен Рай за вегетарианците. Ястията, които се предлагат са леки и здравословни, а едно от най-апетитните сред тях е лазанята от тиквички, която се сервира сурова с парчета сирене.
Следва продължение…
Текст: Ивайла Влахова
Снимки: Business Insider