Всички обичаме меденките и коледните сладкиши през декември, само че се оставихме от Delisious Австралия да ни убеди, че джинджифиловият трайфел е всичко, което искаме за десерт по празниците.
Съставки
900 мл разбита сметана
1 чаша (330 мл) карамелизирано мляко
250 гр заквасена сметана
1/3 ч.ч. пудра захар, пресята
800 гр. джинджифилов кекс (или друг готов)
90 мл марсала или бренди
1 1/2 ч.л. канела
200 гр. джинджифилови бисквити
Начин на приготвяне
Разпределете разбитата сметана в две купи. Добавете от карамелизираното мляко в едната и разбъркайте докато се получи еднородна смес. Прибавете заквасената сметана към другата купа и отново разбийте с миксера.
Нарежете закупения готов кекс на двусантиметрови парчета, след това подредете 1/3 от него на дъното на 3-литрова купа за трайфъл. Залейте го с 1/3 от марсалата (брендито), поръсете с 1/3 от канелата и натрошете отгоре 1/4 от бисквитите.
Покрийте с 1/3 от карамелизираната смес, след това с тази със заквасена сметана. Повторете редуването на слоевете още два пъти.
Текст: Ивайла Влахова
Снимки: delicious.com.au