До Капри и назад с две вкусни рецепти

x

capri2


Високите температури някак инстинктивно карат мислите ни да отплуват към някое прохладно, красиво и уютно място. С красива природа и екзотична кухня. Място като остров Капри. Не бързайте да резервирате билет за първия полет до това живописно кътче от планетата. Ще ви изпратим на него само с няколко специалитета, носещи духа и вкуса на средиземноморския остров.

Пуснете си любимата италианска комедия и се отдайте на кулинарните изкушения, които сме ви подготвили…


food_1


Лингуини с морски дарове и миди

За пастата:
300 г лингуини
2 с.л. безсолно краве масло, на стайна температура
1\4 с.л. нарязан на ситно пресен магданоз
морска сол, чер пипер

За соса:
3 с.л. зехтин
4 малки лукчета, нарязани на колелца
3 счукани скилидки чесън
1\2 ч.л. червен пипер
1 чаша сухо бяло вино
1 чаша зеленчуков бульон
дузина морски дарове
дузина миди
морска сол

Приготвяне:
Сварете лингуините ал денте, излейте водата и ги изсипете в дълбок съд, след което ги разбъркайте с маслото и магданоза.
За приготвянето на соса вземете голяма тенджера, загрейте в нея зехтина на среден огън. Добавете лука, солта и черния пипер на вкус. Запържете за 3-4 мин., докато лука стане прозрачен. Добавете чесъна и пържете още половин минута, за да се смесят ароматите. Добавете виното и варете съдържанието на тенджерата на слаб огън, докато количеството течности не се удвои. Последователно прибавете зеленчуковия бульон, червения пипер, морските дарове и мидите. Подправете със сол и пипер на вкус. Когато соса заври, покрийте с капак и оставете да къкри, докато черупките на мидите се отворят (след не повече от 5-7 мин.). След това отделете всички неотворени миди. Извадете морските дарове в отделна чиния. Добавете към соса 2 ч.л. сол и 1 ч.л. чер пипер. Излейте го върху пастата, а отгоре поставете морските дарове.


food_2


Профитроли с лимонов крем

18 готови профитроли

За соса:
1 чаша мляко
2 големи лимона
4 жълтъка
1\2 чаша захар
3 с.л. брашно
1 с.л. краве масло, на стайна температура
1\4 ч.л. екстракт от ванилия
3 с.л. лимонов сок

Приготвяне:
В малък съд загрейте млякото на слаб огън. Добавете настърганата лимонова кора и оставете да заври, след което бързо снемете от огъня и оставете да се охлади в за пет минути. В малка купа смесете жълтъците, захарта и брашното (за да се получи плътна смес). Добавете млечната смес и разбъркайте до получаване на хомогенност. Прелейте обратно в съда и варете като разбърквате на слаб огън за 6-7 минути. Свалете от огъня и добавете маслото. Разбърквайки, прибавете ваниловата есенция и лимоновия сок. Изсипете готовия крем в празна купа и покрийте крема с фолио. Оставете в хладилника за няколко часа.
С неголям, но остър нож срежете горната част на профитролите и ги оставете встрани. С помощта на малка лъжичка ги напълнете с охладения крем. Покрийте с горната част на профитролите.
Усещате ли ароматът на лимони в кухнята ви? Точно така ухае и въздухът на остров Капри.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: ЛИМОНАДА С ЛИМОНОВА ТРЕВА, МЕНТА И ДЖИН

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: ЛИМОНОВ МАСЛЕН КРЕМ

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пролетно, с панделки.

Ако сте пропуснали
Най-четени