Днес пожелахме да си приготвим нещо вкусно и все пак да имаме целия ден пред себе си. Затова потърсихме три рецепти, които с малко продукти и много желание биха се превърнали в прекрсно начало или чудесен завършек на деня. Откриваме ги в блога на момичетата от The Secret Dinner. Вижте кои са днешните три от техните тайни, кулинарни изкушения, на които се спираме.
Хапки с чоризо
Хапките с чоризо са спасителни в много ситуации. Важно е да се знае, че не са върхът на кулинарията, а просто, бързо и вкусно решение за закуска или гости. Но пък фокус групи от близки приятели и случайно попаднали придружители винаги ги оценяват високо. И изяждат бързо. Необходими са ви маслено тесто, тънко разточено, няколко резена чоризо, рикота, зелени подправки по избор/босилек, рукола, магданоз/, пипер и един жълтък. Върху тестото полагате пласт рикота, върху нея чоризото, подправките, пипер и навивате на стегнато руло. С остър нож режете пънчета с дебелина сантиметър и половина. Печете в загрята на 220 градуса фурна, но предварително намазвате всяко рулце с жълтък за блясък. За двадесетте минути, в които се пекат, приготвяте напитките и приборите. Когато първите гости звъннат имате доволна усмивка и къща изпълнена с вкусни аромати.
Сандвичи с домат и хумус
Много малко е нужно, за да си осигури човек вкусен и здравословен обяд. И никой не може да ни убеди, че купен от фаст фууд хумус е по-вкусен от домашния. Днешните наистина прости сандвичи греят на снимката, а е сигурно, че и вашият поглед ще заблести след като ги опитате. Комбинацията от плътен ръжен хляб, чушков хумус и домат с мащерка е лека и същевременно достатъчно хранителна. Хумусът приготвяте като блендирате един буркан нахут, 3 червени печени чушки, малка скилидка чесън (можете да я пропуснете, ако ще завивате сандвич за обяд в офиса), сокът на един лимон, 100 мл зехтин, сол, пипер, кимион и щипка сумак. Оставете в хладилника да се охлади около час. После нарежете тънки филии ръжен хляб, плътно намажете с хумус, поставете отгоре резен, отцеден от водата домат и стрък прясна мащерка. В домашни условия няколко капки пикантен зехтин добавят аромат.
Печени ябълки
Печените ябълки са един от най-лесните десерти. Не трябва да бъркате, мажете и разпилявате кухнята. Само е необходимо да ги разрежете на две и да махнете семките. Поръсвате ги с канела и малко мед, а за аромат по една сушена слива или какъвто друг плод имате. Слагате ги във фурната на 150 градуса за 20 минути и ги сервирате със сладолед или бита сметана за контраст.
Текст и снимки: The Secret Dinner
Вижте още:
Как да си приготвим: Домашна паста с пушена сьомга и водка
Да си приготвим чийзкейк с тиква