Идва сезонът на уютните следобеди и вечери, когато всичко, от което имаме нужда, е чаша добро вино, приятна компания и вкусна храна. Стартираме сезона с рецепта за тиквено брауни, която е по-полезна от тази за обикновено шоколадово брауни и е много вкусна. А и както обичаме ние, не отнема много време и се приготвя лесно.
Необходими продукти:
- 125 г масло
- 120 г черен шоколад
- 1 ч.ч. пюре от тиква
- 5 с.л. мед
- 150 г брашно
- 2 яйца
- 50 г натрошени орехи
- ½ ч.л. канела
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Тиквата се обелва, нарязва се на парчета и се сварява, след което се намачква с вилица, за да се получи пюре. Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Яйцата се разбиват, към тях се прибавя медът и отново се разбива. Постепенно, при непрестанно бъркане, се прибавя и шоколадовата смес. В отделна купа се смесват пресятото брашно, канелата и щипка сол. Сухите съставки бавно се прибавят към мокрите, като се бърка постоянно. Накрая се прибавят тиквеното пюре и орехите. Разбърква се до получаването на хомогенна смес. Подходящият съд се покрива с хартия за печене. Сместа за браунито се изсипва и се слага в предварително загрятата на 180 градуса С фурна. Пече се около 45 минути.
Текст: Теа Николова
Снимки: Pinterest