Френски макарони – приготвяме сами

La vie en rose! Това ни хрумва, като заговорим за френски макарони и Париж

Уикендите са идеалният момент да експериментираме кулинарно-сладостно, нали? Ще си приготвим кокетния десерт сами у дома. Опитайте заедно с нас!



Необходими продукти

За макароните:

3 големи яйчени белтъка

30 г захар

200 г пудра захар

110 г бадеми/фино бадемово брашно



За пълнежа:

100 г захар

2 големи яйчени белтъка

170 г масло, на стайна температура

1 шушулка ванилия



Начин на приготвяне

Макарони:

Отделете белтъците от жълтъците на 3 яйца и съхранявайте белтъците на стайна температура в покрит съд. Разбийте с миксер белтъците до пяна, постепенно добавете захарта, докато получите лъскава смес.

Сложете бадемите и пудрата захар в блендер и включете на по-висока степен, ядките трябва да се смелят много, много фино. Добавете ги към белтъците, разбийте с миксера още малко, за да се освободи част от въздуха, след това бъркайте внимателно, докато сместа започне да се излива бавно. В началото включвайте миксера на бързи пулсации, за да разбиете сместа, след това забавете. Тествайте малко количество в чиния: ако върховете се изравнят сами, сте готови. Ако има малък връх, включете за още няколко оборота.

Напълнете пош, трябва ви обикновен кръгъл накрайник среден размер. Направете кръгове с диаметър 3 см върху хартия за печене, като оставите разстояние 2 см между тях. За оформянето дръжте поша под прав ъгъл спрямо тавата, без да го местите или въртите – просто шприцовате необходимото количество.

Загрейте фурната до 140 градуса. Оставете макароните да престоят от 30 минути до час, за да се втвърдят малко на повърхността, и след това печете 15-20 минути. Вероятно ще се наложат няколко проби, докато уцелите правилната температура и време конкретно за вашата фурна.

Готовите макарони са повдигнати и не лепят върху хартията за печене. Ако при лек допир макароните хлътват, им е необходимо още време във фурната.

Прехвърлете върху студена повърхност и оставете да изстинат напълно. През това време може да направите пълнежа.



Пълнеж и сглобяване:

Поставете захарта и яйчените белтъци в голяма термоустойчива купа върху тенджера с вряща вода и разбивайте постоянно, като държите сместа на котлона, докато се сгорещи, за около 3 минути. Захарта трябва да се разтвори и сместа да изглежда като лек крем.

Изсипете в друга купа и разбийте с миксер на средна скорост, докато изстине и стане гъста лъскава смес, за около 5 минути. Добавете маслото на порции, разбийте до гладкост.

Когато цялото масло е вече вътре, включете на средно висока степен за 6-10 минути, докато сместа стане гъста и много гладка. Сложете и ванилията.

В центъра на една половинка сложете от тази смес (с пош е най-лесно) и слепете с другата половинка. Повторете и с останалите.

Така приготвените френски макарони трябва да се приберат в хладилника за 24 часа преди консумация.

Voilà!



P.S. Ако искате макароните да са цветни, можете да добавите сладкарска боя в сместа. Ако не разполагате със сладкарска боя или избягвате да използвате такава, макароните ще имат натурален бежов.


Текст: Деси Найденова

Снимки: Depositphotos/Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Short White Fringed Party Dress

Къса бяла рокля с ресни от Merlenne

Препоръки от седмицата

Semi-Sheer Burgundy Dress

Полупрозрачна рокля в бургунди от Merlenne

Препоръки от седмицата

Woolen White Coat

Вълнено палто в бяло от Merlenne

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Кожата, като втора кожа.

Ако сте пропуснали
Най-четени