Френски макарони – приготвяме сами

x

La vie en rose! Това ни хрумва, като заговорим за френски макарони и Париж

Уикендите са идеалният момент да експериментираме кулинарно-сладостно, нали? Ще си приготвим кокетния десерт сами у дома. Опитайте заедно с нас!



Необходими продукти

За макароните:

3 големи яйчени белтъка

30 г захар

200 г пудра захар

110 г бадеми/фино бадемово брашно



За пълнежа:

100 г захар

2 големи яйчени белтъка

170 г масло, на стайна температура

1 шушулка ванилия



Начин на приготвяне

Макарони:

Отделете белтъците от жълтъците на 3 яйца и съхранявайте белтъците на стайна температура в покрит съд. Разбийте с миксер белтъците до пяна, постепенно добавете захарта, докато получите лъскава смес.

Сложете бадемите и пудрата захар в блендер и включете на по-висока степен, ядките трябва да се смелят много, много фино. Добавете ги към белтъците, разбийте с миксера още малко, за да се освободи част от въздуха, след това бъркайте внимателно, докато сместа започне да се излива бавно. В началото включвайте миксера на бързи пулсации, за да разбиете сместа, след това забавете. Тествайте малко количество в чиния: ако върховете се изравнят сами, сте готови. Ако има малък връх, включете за още няколко оборота.

Напълнете пош, трябва ви обикновен кръгъл накрайник среден размер. Направете кръгове с диаметър 3 см върху хартия за печене, като оставите разстояние 2 см между тях. За оформянето дръжте поша под прав ъгъл спрямо тавата, без да го местите или въртите – просто шприцовате необходимото количество.

Загрейте фурната до 140 градуса. Оставете макароните да престоят от 30 минути до час, за да се втвърдят малко на повърхността, и след това печете 15-20 минути. Вероятно ще се наложат няколко проби, докато уцелите правилната температура и време конкретно за вашата фурна.

Готовите макарони са повдигнати и не лепят върху хартията за печене. Ако при лек допир макароните хлътват, им е необходимо още време във фурната.

Прехвърлете върху студена повърхност и оставете да изстинат напълно. През това време може да направите пълнежа.



Пълнеж и сглобяване:

Поставете захарта и яйчените белтъци в голяма термоустойчива купа върху тенджера с вряща вода и разбивайте постоянно, като държите сместа на котлона, докато се сгорещи, за около 3 минути. Захарта трябва да се разтвори и сместа да изглежда като лек крем.

Изсипете в друга купа и разбийте с миксер на средна скорост, докато изстине и стане гъста лъскава смес, за около 5 минути. Добавете маслото на порции, разбийте до гладкост.

Когато цялото масло е вече вътре, включете на средно висока степен за 6-10 минути, докато сместа стане гъста и много гладка. Сложете и ванилията.

В центъра на една половинка сложете от тази смес (с пош е най-лесно) и слепете с другата половинка. Повторете и с останалите.

Така приготвените френски макарони трябва да се приберат в хладилника за 24 часа преди консумация.

Voilà!



P.S. Ако искате макароните да са цветни, можете да добавите сладкарска боя в сместа. Ако не разполагате със сладкарска боя или избягвате да използвате такава, макароните ще имат натурален бежов.


Текст: Деси Найденова

Снимки: Depositphotos/Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Пуловер Бежов Oversize от Kontatto

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ботуши New Ring от See By Chloé

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Раница Le Petit Tourni Кафяв от JACQUEMUS

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Плетени панталони Regular Fit от Kontatto

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дяволът е в детайлите.

Ако сте пропуснали
Най-четени