Гурме предизвикателствата на 2018-а

x

Годината предлага много гурме предизвикателства, които ни увлякоха още на мига. Дори любовта към вкусовете и насладата от приготвянето на наистина добри храни минава под знаменателя на наистина големи промени. Нови съставки, нови технологии, нов начин на възприятие – това са все елементи, които още по-осезаемо навлизат в кулинарния свят и променят вкуса ни към храната.

Наред със завръщането на глутеновите ястия, монокомпонентните закуски, непрекъснато нарастващия интерес към вегетарианството и веганството, селектирахме три кулинарни тенденции, които сме убедени, че трябва да опитате през настоящата година.


Photo by Joseph Gonzalez on Unsplash


Корейски мотиви

Храните с елементи от корейската кухня ще заемат основно място в кулинарния свят. Причината е в опита на ресторантите да намерят все по-интересни и невероятни интерпретации на класическите ястия, които да впечатлят и галят сетивата. Корейската кухня може много да помогне за това. Супа от водорасли и тофу, калмари на скара, са само част от примерите, които набират популярност по света.


Photo by Artur Rutkowski on Unsplash


Мокатейли вместо алкохол

Здравословният начин на живот е на едно стъпало от това да се пръвне в култ. Именно по тази причина идеалната половинка на храната вече не е задължително да има алкохолно съдържание. Започват да се появяват натурални алтернативи – мокатейли – в които няма съдържание на алкохол и спазват всички правила на здравословния начин на живот.


Photo by Joseph Gonzalez on Unsplash


Брашно от маниока

На този вид брашно отдавна залагат много пекари, но едва сега то получава заслужено внимание. Първоначално то се е използвало в Азия и Южна Америка. Брашното от маниока (касава) не съдържа глутен и притежава редица лечебни свойства – от възможност за намаляване на теглото до профилактика на рака. Потенциалът му тепърва ще бъде разкриван от шеф-готвачите през тази година.


Photo by Austin Ban on Unsplash


Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Усмивка дори и в по-хладните дни!

Ако сте пропуснали
Най-четени