Как да приготвим гурме бургери

x


Въпреки че празниците минаха скоро и би трябвало да се настроим на по-лека и детокс вълна, чревоугодниците в нас не спят и нямат търпение да опитат нещо вкусно, пикантно и доста питателно. И ако трендовете с бургерите отдавна завладяха фийдовете на всички любими блогърки, то е време да опитаме да си приготвим домашен, качествен и доста по-вкусен бургер. Тайната тук се крие именно в добрите продукти, подправките и личния подход. Както във всяко нещо в кухнята, бургерите изискват нужното внимание. Но резултатът си заслужава. И да, подходящ е за снимка.



Необходими продукти:

4 бр. хлебчета за бургери – бриош
За кюфтетата:
500 г кайма
1 глава лук
сол, черен пипер
твърд кашкавал и люти чушки – по желание

За плънката:
200 г бекон
1 глава лук
2 с.л. балсамиков оцет или червено вино
150 г сирене пармезан
4 бр. яйца
мариновани люти чушки jalapenos
2 бр. домати
листа маруля
горчица, кетчуп, майонеза
лют сос по желание

Начин на приготвяне:

Ако се използва кайма – лукът се нарязва на ситно, каймата се омесва с лука и подправките и се оставя за 1-2 часа в хладилник преди да се използва. По желание в каймата може да се сложат нарязани люти чушки и/или кубчета твърд кашкавал.

Доматите се нарязват на колелца, марулята може да се нареже на ивици или да се използват цели листа.
Беконът трябва да е нарязан на тънко и се запича – на тиган, скара или във фурна – до хрупкаво. Слага се в съд с похлупак за да не изстива докато се приготвят останалите продукти.
Яйцата се запържват едно по едно – на очи – най-добре в тиган с незалепващо покритие и с минимално количество или изцяло без мазнина. Слагат се в съда с похлупак да не изстиват.
Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава с оцета до тъмнокафяво и омекване – слага се в съда с похлупак да не изстива. Каймата се разделя на 4 кюфтенца – плоски и с размера на питките, могат да се използват и готови кюфтета за бургери. Пекат се на скара. Хлебчетата се разрязват на половинки, поръсват се с настърган пармезан и се запичат във фурна – само отгоре, колкото да се разтопи сиренето.  Редят се бургерите – долно хлебче, намазва се с горчица, слага се кюфте, намазва се със сосове по избор, лук, домат и маруля, яйце, бекон, люти чушки на колелца. Захлупва се с горно хлебче, може да се набучи с дървено шишче или клечка за да не се разпада и се сервира.



Текст: Теа Николова

Снимки: Pinterest

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчен стайлинг по две.

Ако сте пропуснали
Най-четени