Как да си приготвим: Панакота с пушена сьомга

x

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Днешното ни вкусно предложение е резултат от едно спонтанно наше желание да пренесем специалитетите, подобни на тези от гурме-ресторант в домовете си. Рецептата за панакота с пушена сьмга се приготвя сравнително лесно, стига да имате желание за експерименти. А процесът на приготвяне и времето, прекарано в кухнята със сигурност си заслужават, виждайки крайният резултат при Yoli, от където взимаме назаем това предложение с интересен рибен вкус. Да ви е вкусно!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Необходими продукти за 4 порции:

280 г течна сметана
120 г фина извара или рикота
60 г ситно нарязана пушена сьомга
2 с.л. ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
10 г желатин
по желание 1 с.л. червен хайвер
8 зелени аспержи
ябълков оцет и зехтин на вкус


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Начин на приготвяне:

Залейте желатина с 3 – 4 с.л. студена вода и го оставете да набъбне. Загрейте сметаната до горещо, без да кипва. Отстранете я от котлона и сипете в нея набъбналия желатин. Разбъркайте за да се стопи.

В купа разбъркайте на гладък дрем изварата. Смесете я със сметаната и добавете рибата и хайвера. Овкусете със сол, черен пипер и магданоз. Разбъркайте.

Намажете купички за крем карамел с масло и разпределете крема. Сложете купичките в хладилника за няколко часа докато се желират добре.

С ножче за белене на зеленчуци обелете долната 1/3 на аспержите. Подрежете краищата. Отново с белачката за зеленчуци по дължина нарежете аспержите на тънки ленти. Бланширайте ги само за 2 минути в кипяща подсолена вода. Трябва да станат пластични, но да останат твърди. Охладете ги веднага под течаща студена вода и ги подсушете с домакинска салфетка. Подправете аспержите с малко сол, оцет и зехтин.

Извадете желирания крем в чинии. За да направите това по-лесно или потопете за няколко секунди чашките в гореща вода, или духнете по стените им със сешоар. Гарнирайте предястието с ленти аспержи и сервирайте. Да ви е сладко!

Ако не може да намерите аспержи гарнирайте с леко бланширани броколи, овкусени по същият начин.

Текст и снимки: Yoli.bg

Вижте още:

Как да си направим една по-специална доматена супа

Как да си приготвим: Скариди в авокадо по португалски

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Яке 2 в 1 от еко вълна от DESIGUAL

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс пуловер с къси ръкави от Mango

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Ботуши до коляното CIRCUS BY SAM EDELMAN

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла магия в мрачен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени