Вече сме на лятна вълна. Или поне така ни се иска. Затова думи като „скариди“ и „Португалия“ активират само позитивни, топли и вкусни емоции у нас. Добявяме един, два или няколко плода авокадо и днешната ни приказка става още по-интересна. Предлагаме ви да опитате тази лесна, но с доста забележителен резултат, рецепта, която би могла да ви напомни за топлото море, летните вкусове и всичко, което предстои. И продължаваме да търсим още рецепти с лимони, зехтин и морски дарове, типично по средиземноморски.
Продукти за 4 порции:
2 броя авокадо
200 г сурови белени скариди
2 с.л. зехтин
сок от 1/2 лимон
1 с.л. соев сос
2 резенчета лимон, нарязани на ситно с кората
1 скилидка счукан чесън
2 щипки суха мащерка
3 щипки сух босилек
2 щипки сух джинджифил
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Разрежете авокадото на две половини. Отстранете костилките и издълбайте по-голямата част от вътрешността с малка лъжичка.
Загрейте зехтина и добавете подправките,чесъна и соевия сос. След като соса кипне прибавете скаридите и нарязаните резенчета лимон. Разбъркайте, подправете с още малко лимонов сок и овкусете със сол и черен пипер. Гответе не повече от 2 минути.
Оставете скаридите напълно да се охладят и ги смесете с издълбаното месо от авокадо.
Напълнете половинките авокадо със сместа. Сервирайте предястието с лъжичка.
Да ви е сладко!
Текст и снимки: Yoli.bg
Вижте още: