С гурме в сърцето – какво да опитате през 2017

x

Всички любители на кулинарията ще се съгласят, че тръпката от опитването на нови вкусове прави животът по-така… ярък, да го кажем.

Затова и не пренебрегваме накъде са се запътили най-апетитните течения през настоящата година. Събрахме пет тенденции, на които си заслужава да отделите поне една вечеря. Или поне обяд.Корейската кухня е новият властващ в света на храната през годината. Вероятно от нея ще може да опитате както в изисканите ресторанти, така и в по-непретенциозните заведения по целия свят. До такава степен експанзията й ще е зашеметяваща, че местата, които я включат в менюто си, ще имат по-голям шанс да получат Michelin звезди. Какво да опитате? Кимчи, например. Едно от най-известните ястия, приготвено от мариновани зеленчуци. Или заложете на оризови питки, или блюда с месо.Храна на колела. Звучи стряскащо? Ни най-малко! Тенденциите са точно за това, за да провокират възприятията и сетивата на ценителите и оставят на времето да покаже кои от тях ще бъдат короновани.

Всъщност това е концепция на петзвездните ресторанти с изискани блюда, които ще се продават в движещи се транспортни средства. Истинските познавачи вече знаят какво е това, особено след появата на влаковата линия Japan Rail и круизният кораб Ovation Royal Caribbean.По отношение на напитките, цялото внимание през тази година ще бъде насочено към Тазмания и нейните течни съкровища.

Още една тенденция, която набира скорост, са освежаващите сокове от плодове и зеленчуци, които все по-често на борда на самолетите на Singapore Airlines и Cathay Pacific.Кулинарният свят обръща поглед и към Мелбърн, защото според познавачите там се намират най-добрите ресторанти на планетата за тази година.Като пълна противоположност на все по-популярните вегетарианство и веганство, през 2017 на преден план излизат морските храни. Всички онези продукти, които са извадени от морето и могат да направят пътуванията ви до Хаваите, Гърция, Италия, Британска Колумбия и други разположени до вода кътчета по света наистина запомнящи се.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Усмивка дори и в по-хладните дни!

Ако сте пропуснали
Най-четени