Кои неща бихте описали с думата изкушение? Кафето сутрин, любовта вечер, една красива рокля… Може би! Изкушаваме се и от шоколада. Още повече, когато в неделния следобяд имаме своите свободни 15 минути, които са достатъчни за една порция домашни шоколадови бонбони. Лесна за приготвяне и толкова вкусна, тази рецепта ни кара за малко да забравим мъчителната си лятна диета. Оставяме угризенията за друг път и запретваме ръкави в кухнята!
Необходими продукти:
300 грама тъмен шоколад
5 с. л. глюкоза
150 грама масло
2 с. л. портокалов ликьор или ром
2 с. л. кокосови стърготини
150 грама бишкоти, нарязани на ситно
100 грама орехи или бадеми, едро нарязани
100 грама коктейлни череши или сушени плодове
Как се приготвят шоколадовите бонбони?
Слагат се да се разтопят на водна баня шоколадът, глюкозата, маслото и ромът.
В дълбока купа се смесват кокосовите стърготини, бишкотите, орехите и черешите. Заливат се с шоколадовата маса и се разбъркват добре.
Квадратна тавичка със страна 20 см се покрива с хартия за печене и в нея се изсипва шоколадовата смес. Заглажда се и се слага да се охлади в хладилника. Щом се втвърди, се нарязва на квадратчета. Бонбоните може да се гарнират с бял шоколад.
Текст: Fashion Inside/Menumag.bg
Снимка: Списание Меню
Вижте още:
VALDO FLORAL EDITION ROSÉ – ВИНОТО, КОЕТО ЩЕ ПОЗНАЕТЕ ПО ВКУСА И ДИЗАЙНА НА БУТИЛКАТА
КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: ЯГОДОВА САЛАТА С ПЕСТО ОТ ШАМФЪСТЪК И БЯЛ ШОКОЛАД