Затворете очи и си представете следната картина: планинска хижа, пукот на горящи дърва в камината и приятна топлина. Добавете и чаша червено вино с плътен завладяващ вкус в ръката ви! Не беше никак трудно, нали? Онази особена химия между пламтящият огън и виното е несравнима. А хубавите неща бързо се превръщат в незабравими. Сега прибавете и компанията на любимия човек, тиха музика и… времето забавя ритъма си.
За да удължим удоволствието от всяка глътка, селектирахме шест завладяващи червени вина с неповторим вкус и аромат, които ви поднасяме с огромно удоволствие!
Трапиче Ок Каск Малбек 2015, Мендоса, Аржентина
Трапиче Малбек Ок Каск идва от лозя, засадени между 700 и 1100 м надморска височина. Красив, интензивен червен цвят с виолетови оттенъци. Сладки аромати от къпина и сини сливи. Елегантно докосване на дим и ванилия в копринена текстура и сладък, дълъг финал.
Предложения за съчетаване с храна:
Идеален малбек за сирена, червени меса, гъби, задушени ястия и с типичното за страната – Аржентинско асадо (скара).
Еррасурис Макс Резерва Карменер 2011, Аконкагуа Вали, Чили
Карменерът Max Reserva е виолетово червен на цвят със син пръстен по края. Финият нос на това вино показва нотки на червена камба и соев сос примесен с аромати на черни горски плодове, лавандула, съвсем леко препечено кафе, заедно със сладки тонове на подправката карамфил. Намек за черен пипер се появява в копринения вкус. Сочно и свежо, с добра киселинност и чудесни танини, този карменер показва добра типичност, структура и стегнатост. Финалът е интензивен, дълъг и елегантен.
Предложения за съчетаване с храна:
Подходящ за съчетаване с печени на грил червени меса, меса на фурна, скара, гъби, гриловани зеленчуци.
Делас Шатоньоф дю Пап, Рона
Вино, отлежавало в 60 литрови дъбови бъчви за период от 8 до 14 месеца. Цветът е дълбок, гранатово червен. На нос се характеризира със силни подправъчни аромати, които разкриват богато, мощно тяло, обгърнато с по-деликатна фино вплетена танинова структура. Богато и гладко на небце, то разкрива интензивни аромати на ликьориче.
Предложения за съчетаване с храна:
Идеално е с традиционна френска и провансалска кухня.
Бушар Пер е Фис Бон дю Шато Руж, Бургундия
Бургундският Пино Ноар Бон дю Шато Прьомие Крю е с чудесен, много ароматен нос. Хармонично, добре структурирано вино, притежаващо типичната мекота на вината Прьомие Крю от Бон. Добър потенциал за отлежаване, от 5 -7 години и повече при подходящо съхраняване.
Предложения за съчетаване с храна:
Подходящ е за консумация с месни ястия в бели сосове, също и с ястия от домашни птици.
Емилио Моро Темпранийо 2013 , Рибера дел Дуеро, Испания
Дълбок черешов цвят с виолетови оттенъци. На нос е елегантно, носещо наситеност и нотки на зрели плодове и много добре балансирани препечени тонове. Мощно на небцето, свежо и вкусно със зрели плодови танини. Ванилови и балсамови отенъци.
Предложения за съчетаване с храна:
Съчетава се с хамон, сирена, печени червени меса на скара, дивеч.
Л де ла Лювиер Руж 2011, Бордо
Дълбок, тъмен цвят. Червените нюанси и виолетовите акценти са забележителни. Носът е много привлекателен, с оттенъци на вишна и касис, печени нюанси. На небце е богато, вкусно и подкрепено от красива свежест. С голям потенциал, финалът на виното е с опушени елементи, нещо характерно за страхотният тероар на Pessac-Léognan.
Предложения за съчетаване с храна:
Какъв по-добър начин да се насладите на L De La Louvière Red, освен с деликатесни меса и отлежали сушени меса, меса на скара или птичи меса.
Всяко от тези ароматни винени предложения можете да откриете на www.winebox.bg
Текст: Fashion Inside
Снимки: Press