Прохлада на квадрат с леден йогурт

x


В жегите често-често се оглеждаме за ледено спасение. За предпочитане със свеж вкус и малко калории. А опитвали ли сте да приготвите у дома леден йогурт? Плътният му плодов вкус и прохладен дъх ще ви освежат и усмихнат. Приготвя се с всякакъв вид кисело мляко (без онези, които са с добавени аромати или оцветители). За предпочитане е пълномасленото мляко, което е с по-плътен вкус, но ако сте на диета, не е проблем да използвате и обезмаслено. Вместо захар заложете на меда, за да не стане йогуртът прекалено твърд и на кристали след замразяване.



Съставки

2 чаши (280 г) пресни или замразени ягоди, малини, праскови…

2 с.л. мед или нектар от агаве

¼ чаша (60 г) кисело мляко

½ с.л. сок от лайм

 

Начин на приготвяне

Изсипете в дълбок съд плодовете, меда, киселото мляко и сока от лайм и пасирайте около 2-3 мин, за да получите кремообразна смес. Оставете настрана, за да се отпусне сместа и да се уверите, че в нея вече няма мехурчета или остатъчни парченца. Изсипете във формички за замразяване и оставете във фризера за около 6 часа (най-добре през нощта). Може да съхранявате готовия леден йогурт до 1 месец в хладилника.

 

Текст: Bigger Bolder Baking

Снимки: Bigger Bolder Baking

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени