Пренасяме вкусове от лятото към есента: Салата с нектарини и прошуто

x

81_Salata_s_nektarini_i_proshuto_05_660x430

 


Когато есента чука на вратите ни се иска да запазим плодовия вкус по небцето, а  витаминозните храни да се появяват в менюто ни със същата честота, както през лятото. Затова днес се спираме на една салата, която се приготвя лесно и по, може би, малко странен, но напълно подходящ начин смесва няколко различни вкуса. Сладките нектарини се свързват вкусно със солено-пикантното пармиджано, което често има отчетливи плодови аромати. Тяхната двойка пък се разбира изключително добре с прошутото.  Как да си приготвите салата с нектарини и прошуто?

Необходими продукти за 4 порции:

2 ч. ч. рукола

2 ч. ч. листа млад спанак или айсберг

2 нектарини

50 г пармиджано

50 г прошуто, фино нарязано

за дресинга:

1 с. л. балсамов оцет

1 ч. л. мед

4 с. л. зехтин

смлян черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Съставките за дресинга се разбиват до емулсия.

В купа се смесват листата рукола, спанак или айсберг с резените нектарини.

Всичко се разбърква с дресинга. Отгоре се слагат пармиджаното, нарязано на люспи с помощта на белачка за зеленчуци, и прошутото. Поднася се с препечен селски хляб.

Текст и снимка: Menumag.bg

Вижте още:

ВКУС ОТ МОРЕТО: КОКТЕЙЛ ОТ СКАРИДИ, ЯГОДИ И… ЗЕЛЕНА САЛАТА

ДНЕШНИЯТ ЗДРАВОСЛОВЕН ОБЯД: САЛАТА С АСПЕРЖИ, ЯГОДИ И КОЗЕ СИРЕНЕ

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Deep brown eco leather coat от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Mid-Lenght Wool Trousers от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса пола от туид с цепка от KOTON

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Апрески Mase от Kazar

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчна екстравагантност

Ако сте пропуснали
Най-четени