Пренасяме вкусове от лятото към есента: Салата с нектарини и прошуто

x

81_Salata_s_nektarini_i_proshuto_05_660x430

 


Когато есента чука на вратите ни се иска да запазим плодовия вкус по небцето, а  витаминозните храни да се появяват в менюто ни със същата честота, както през лятото. Затова днес се спираме на една салата, която се приготвя лесно и по, може би, малко странен, но напълно подходящ начин смесва няколко различни вкуса. Сладките нектарини се свързват вкусно със солено-пикантното пармиджано, което често има отчетливи плодови аромати. Тяхната двойка пък се разбира изключително добре с прошутото.  Как да си приготвите салата с нектарини и прошуто?

Необходими продукти за 4 порции:

2 ч. ч. рукола

2 ч. ч. листа млад спанак или айсберг

2 нектарини

50 г пармиджано

50 г прошуто, фино нарязано

за дресинга:

1 с. л. балсамов оцет

1 ч. л. мед

4 с. л. зехтин

смлян черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Съставките за дресинга се разбиват до емулсия.

В купа се смесват листата рукола, спанак или айсберг с резените нектарини.

Всичко се разбърква с дресинга. Отгоре се слагат пармиджаното, нарязано на люспи с помощта на белачка за зеленчуци, и прошутото. Поднася се с препечен селски хляб.

Текст и снимка: Menumag.bg

Вижте още:

ВКУС ОТ МОРЕТО: КОКТЕЙЛ ОТ СКАРИДИ, ЯГОДИ И… ЗЕЛЕНА САЛАТА

ДНЕШНИЯТ ЗДРАВОСЛОВЕН ОБЯД: САЛАТА С АСПЕРЖИ, ЯГОДИ И КОЗЕ СИРЕНЕ

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С маратонки към офиса.

Ако сте пропуснали
Най-четени