Сладките тайни на индийската кухня: Какво е гулаб джамун?

x

 


Кулинарното си вдъхновение днес открихме в Индия. Най-известният индийски десерт спада към огромното семейство на сиропираните сладкиши и като такъв се представя повече от достойно – интензивен сладък вкус, ароматни подправки и хрупкаво тесто с отчетлив млечен елемент. Ако тулумбите и баклавите са ви омръзнали, не се колебайте да опитате нещо ново.


 

 


Необходими продукти за 25 броя

3 ч. ч. сухо мляко

1 ч. ч. оризово или пшенично брашно

1 ч. л. бакпулвер

3-4 с. л. прясно мляко

200 мл сметана

олио за пържене

За сиропа:

3 ч. ч. захар

2 ч. ч. вода

5 шушулки кардамон

щипка шафран – по желание

Как да го приготвим?

Сиропът се приготвя, като се слагат да заврат водата, захарта, кардамонът и шафранът. Варят се на умерен огън в продължение на 10 мин., докато сиропът се сгъсти.

Смесват се сухото мляко, брашното и бакпулверът. Прибавят се сметаната и толкова прясно мляко, че да се получи средно твърдо тесто.

Олиото се загрява на по-ниска температура. Нивото на мазнината трябва да бъде поне 5 см. С ръце, намазани с олио, се оформят топки от тестото с големина на орех. Пускат се в мазнината и след като изплуват на повърхността, се пържат бавно от всички страни, докато добият светлокафяв цвят. Веднага се пускат в горещия сироп.

Източник: Menumag.bg

Снимка: Press

Вижте още:

Как да си приготвим: Ягодова салата с песто от шамфъстък и бял шоколад

Как да си приготвим: Бързо шоколадово суфле

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчен стайлинг по две.

Ако сте пропуснали
Най-четени