Сладките тайни на индийската кухня: Какво е гулаб джамун?

x

 


Кулинарното си вдъхновение днес открихме в Индия. Най-известният индийски десерт спада към огромното семейство на сиропираните сладкиши и като такъв се представя повече от достойно – интензивен сладък вкус, ароматни подправки и хрупкаво тесто с отчетлив млечен елемент. Ако тулумбите и баклавите са ви омръзнали, не се колебайте да опитате нещо ново.


 

 


Необходими продукти за 25 броя

3 ч. ч. сухо мляко

1 ч. ч. оризово или пшенично брашно

1 ч. л. бакпулвер

3-4 с. л. прясно мляко

200 мл сметана

олио за пържене

За сиропа:

3 ч. ч. захар

2 ч. ч. вода

5 шушулки кардамон

щипка шафран – по желание

Как да го приготвим?

Сиропът се приготвя, като се слагат да заврат водата, захарта, кардамонът и шафранът. Варят се на умерен огън в продължение на 10 мин., докато сиропът се сгъсти.

Смесват се сухото мляко, брашното и бакпулверът. Прибавят се сметаната и толкова прясно мляко, че да се получи средно твърдо тесто.

Олиото се загрява на по-ниска температура. Нивото на мазнината трябва да бъде поне 5 см. С ръце, намазани с олио, се оформят топки от тестото с големина на орех. Пускат се в мазнината и след като изплуват на повърхността, се пържат бавно от всички страни, докато добият светлокафяв цвят. Веднага се пускат в горещия сироп.

Източник: Menumag.bg

Снимка: Press

Вижте още:

Как да си приготвим: Ягодова салата с песто от шамфъстък и бял шоколад

Как да си приготвим: Бързо шоколадово суфле

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Всяка неделя, която ни приближава към лятото, е достоен повод за празник!

Ако сте пропуснали
Най-четени