Миниатюризирайте каквото и да е и то веднага ще се превърне в истинско изкушение – мини кексчета, мини понички, а защо не и мини тортички?! То е като да събориш магическа стена и да я претвориш в перфектната скулптора. Ако сме успели да събудим любопитството ви, то оставете сетивата си в плен на тези миниатюртни тортени изкушения с много крем и захарно сърце! И мини калории.
Мини тортички със захарни конфети
Продукти
1 готов блат за торта
кръгла метална формичка
шприц
за крема
150 г крема сирене
3 с.л. масло
6 с.л. пудра захар
Приготвяне
Пригответе крема като разбиете с миксер крема сиренето с маслото, за да получите пухкава смес и внимателно прибавите към нея захарта лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане. Оцветете с няколко капки розова сладкарска боя.
С помощта на металната формичка изрежете от блата за торта кръгли мини блатове и ги подредете върху голяма чиния.
Напълнете шприца с масления крем и оформете с него розета, започвайки от центъра и рисувайки в посока на часовниковата стрелка. Поставете отгоре блат и повторете с маслен крем. Най-отгоре украсете с импровизирана розичка и поръсете с цветни захарни пръчици!
Мини Павлова тортички с малини и шоколад
Продукти
250 г кристална захар
4 белтъка
1 ч.л. нишесте
1 ч.л. оцет от бяло вино
500 мл маскарпоне
250 г малини (пресни или замразени)
100 г натурален шоколад
Приготвяне
В дълбок съд бийте с миксер белтъците и захарта в продължение на 10 мин., докато се получи гладка смес. С помощта на шпатула добавете внимателно нишестето и винения оцет и нежно разбъркайте.
Поставете малко от сместа върху хартията за печене и внимателно оформете кръгла платка отгоре й. Повторете докато използвате цялата смес. Печете на вентилатор в продължение на 45 мин., след което оставете целувчените платки да се охладят добре.
Слепете ги една за друга с помощта на една чаена лъжица маскарпоне. На върха поставете от крема и украсете с няколко малини и стърготини от натуралния шоколад. Повторете до използване на всички налични платки.
Текст: Fashion Inside
Снимки: Press