Д-р Линда Ланкастър: Обичайте първо себе си

x

Д-р Линда Ланкастър нарича себе си енергиен практик. През 1987 г. основава Light Harmonics Institute – клиника по енергийна медицина и образователен център със седалище в Санта Фе, Ню Мексико. Обучението включва аюрведа, йога, медицинска радиестезия, радионика, лечение с фина енергия, консултиране, хранене, билкова медицина и методи за детоксикация. Програмите й за здраве и прочистване променят живота на нейните пациенти и техните семейства вече 42 години.

Линда споделя, че в началото не била доктор, а просто майка на две деца. Хората идвали при нея и й задавали въпроси. От кого е научила отговорите? От учителите, които се появявали на пътя й в точните моменти. Най-големият сред тях е жена от Санта Фе, Ню Мексико, която починала на 106 години. Линда Ланкастър вярва, че всеки лек може да бъде открит в природата и че всеки човек може да се излекува сам, стига да знае как да стимулира жизнената си сила.Д-р Ланкастър, какво е първото нещо, което обикновено правите, когато се събудите сутрин, за да имате прекрасен ден?

Първото нещо, което правя, е да стъпя на пода и да се протегна, за да събудя тялото си след сън.

Какво е да си здравен съветник на Миранда Кер и Аманда Сейфрид? Знаем също, че Робърт Редфорд се обръща към вас, както и Гуинет Полтроу… С какво спечелихте доверието им? Лесно ли се работи с такива знаменитости?

Връзката лекар-пациент е свещена и не се споделя с други хора. Благодаря за разбирането.

Какво е здраве? Какво е болест?

Здравето е баланс между физическото, етерното, емоционалното и менталното тяло.

Болестта идва, когато няма баланс между това какво ядем и на колко замърсяване от околната среда сме изложени, между това какво чувстваме и начина, по който мислим.

Способни ли са емоциите да ни разболеят?

Да, със сигурност.

Като жени на какви сигнали трябва да обърнем внимание, за да разберем от какво се нуждае тялото ни?

Много жени имат силна интуиция и разбират, когато нещо не е наред.

Разумно е обаче да си задаваме и въпросите: Работят ли добре червата ни, спим ли добре, храним ли се здравословно и с напредването на възрастта грижим ли се да получаваме достатъчно протеин, как смиламе добрата храна. Намеси като паразити например могат да причинят хаос в тялото…Аюрведа, йога, медицинска радиестезия, радионика, лечение с фина енергия, консултиране, хранене, билколечение и методи за детоксикация – това е много информация, знания и усилия. Как можем да приложим всичко това на практика, в ежедневието си, за да се лекуваме?

Аюрведа е 6000-годишна философия и йога е част от нея. Помага ни да разберем енергиите на 3-те сили вата (въздух), питта (огън) и кафа (вода). Когато разбираме дошите (елементите) или нашите характеристики според природните закони, става по-лесно да постигнем баланс.

Моята книга „Хармонично лечение“ обяснява тези сили.

Относно медицинската радиестезия, радиониката, лечението с фина енергия, консултирането, храненето, билколечението и методите за детоксикация – имаме нужда от образование и обучение в тези области, за да ни помогнат да се чувстваме добре.Защо конвенционалната медицина все още не е холистична?

Това е много добър въпрос… Вярвам, че конвенционалната медицина не стъпва върху практиката на холизма и не разбира енергетиката на жизнената сила.

Как можем да изчистим и повишим енергията в телата и домовете си?

Първо с позитивни мисли! Обичам да използвам храната за повишаване на енергията в телата ни и говоря за важността на енергията в нашата храна. У дома може да бъде малко по-трудно, тъй като нивата на излъчване на WiFi са високи в повечето домове и това може да причини проблеми. Препоръчвам терапевтични вани за неутрализиране действието на лъченията.

Възможно ли е да сме здрави без… любов?

Не мисля!

Кои са първите стъпки, които трябва да предприемем, за да постигнем хармония и баланс? Къде започва нашето пътуване към благополучието?

Намерете си източник на добра органично отгледана храна. Пийте чиста вода. Взимайте терапевтични вани за детоксикация. Правете дихателни упражнения, за да оживите енергията от космоса. Медитирайте или се свържете с природата. Осъзнайте, че всичко е духовно. Благословете храната си. Бъдете благодарни. Обичайте първо себе си, така ще имате способността да обичате и другите.

Как да останем млади и красиви?

Добър начин на живот! Един от вариантите е да следвате начина на живот, който съм обяснила в книгата си „Хармонично лечение“.


Текст: Деси Найденова

Снимки: личен архив, Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Малката черна рокля и нейните интерпретации.

Ако сте пропуснали
Най-четени