Новата перла на Милано – ресторант Torre

x


Милано има честта да приютява едно от най-специалните арт пространства за съвременно изкуство не само в Европа, но и в света изобщо. И това е Fondazione Prada. Фестивали, изложби, събития, всичко, което се случва под покрива му, вълнува и предизвиква хиляди посетители да се връщат отново и отново за нова порция отлично курирано и ексклузивно изкуство. Съвсем скоро врати отвори най-новото попълнение в комплекса на Fondazione Prada – още една кула. А на шестия и седмия ѝ етаж се простира една истинска перла – ресторант Torre. Интериор и арт произведения се сливат в едно общо вълшебство за всичко нива на сетивата. Основната му зала се простира върху 215 квадратни метра на шестия етаж, разделена на две – бар и самия ресторант. Прозорци от пода до тавана разкриват една от най-красивите гледки над Милано, които може да си подарите.

Ресторантът предлага места за 84 гости и е разположен на три нива. Първите две нива са обзаведени с дървени маси и столове, дело на Eero Saarinen. Картините наоколо са творби на William N. Coopley, Jeff Koons, Goshka Macuga и John Wensley. Повече любопитство за нас повдига третото ниво, което ни посреща с автентични мебели от ресторанта на хотел  “Four Seasons”в Ню Йорк, създадени от Philip Johnson през 1958. Тук се намират и елементи от инсталацията на Carsten Höller “The Double club”, представена през 2008-2009.

Типично италианска заемка са стените, украсени с чинии, изработени специално по дизайн на един куп звезди на съвременното изкуство: John Baldessari, Thomas Demand, Nathalie Djuberg & Hans Berg, Elmgreen & Dragset, Joep Van Lieshout, Goshka Macuga, Mariko Mori, Tobias Rebherger, Andreas Slominski, Francesco Vezzoli, John Wesley.

Просторната открита тераса се простира на 125 квадратни метра и отново ни предизвиква с панорама, която си струва да се види и усети.

Седмият етаж е отделен за частни гости, резервирали го изцяло. За тях се предлага отделно обслужване и частна тераса. Както и гледка към кухнята през специална стъклена стена.

Менюто на Torre е малка ода за любовта към Италия и специалитетите, които отделните региони издигат като свои емблеми на вкуса. Десертите включват и световни класики, и италиански тестени изделия. А винената листа има с какво да очарова и най-запалените сомелиери.

Имаме удоволствието да знаем къде ще приключи следващият ни по-артистичен уикенд в Милано! В новата перла на града.Текст: Сияна Заимова

Снимки и източник: Fondazione Prada

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кецове от Gucci

Кецове от Gucci Може да купите от тук 

Препоръки от седмицата

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON

Oversized тренчкот от PUSHBUTTON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY

  Къса рокля от тюл от RIME ARODAKY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси панталони от деним

Къси панталони от деним Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Усмивка дори и в по-хладните дни!

Ако сте пропуснали
Най-четени