Ако сте на детокс или диета, по-добре затворете страницата, защото този текст съдържа няколко хиляди калории чисто щастие под формата на адски вкусна храна. Отбихме се за няколко дни в Мадрид. Къпахме се в слънчеви лъчи, шляхме се по шарени улици и се заредихме с муза в няколко от най-добрите галерии в града. Но кулминацията беше храната. И като казваме храната, искаме да го изпишем с болд, големи букви и ако можем, да добавим и фойерверки. Сетивата ни пируваха качествено и ние с тях. Посетихме няколко места, за които си струва да ви разкажем. И няма да губим повече време. И нека апетитът бъде с вас!
Los Porfiados
Ако сте в района на Рейна София, само на няколко преки от музея се намира това малко аржентинско островче от фантастични вкусове. Започваме подобаващо със стартерите. Не подминаваме Капрезето, защото тук си имат техен прочит с рукола и карамелизиран лук. Салата Сес Салинес също обира овациите с микс от зелена салата, карамелизирани смокини, чери домати, тиквени семки и топло козе сирене. Даваме път на Шерифския бургер с говеждо месо, сушени домати, рукола, сирене Проволоне и селски картофки. Изкушава ни и телешкият шницел, запечен с моцарела и доматен сос, който пристига в компанията на свежа салата и още картофки. Миксираме десертите на деня и струпваме на масата няколко порции млечен крем с ягоди, лимонова целувчена торта и шоколадов сладкиш с парченца карамел.
Включваме снимки на още няколко от вкуснотиите, които може да опитате в Los Porfiados.
Marina Ventura
Вечерята ни отвежда в Restaurante Marina Ventura, защото мнозина се кълнат, че там приготвят най-добрата паеля в града. Време е за тест с чаша розе. Поръчваме паеля, която изобилства от морски дарове и най-вече от рачешко месо. Пристига още гореща, толкова красива, колкото и вкуса. Единственият фин минус е наличието на малко по-голямо количество сол, отколкото обичайно сме свикнали.
La Tita Rivera
На следващия ден е ред за шопинг в пъстрия квартал Chueca, там си намираме и следващото местенце за кулинарен хедонизъм. La Tita Rivera е идеалната спирка за хубава бира (имат отделно меню за всички бири, които предлагат), свежа салата, начос с гуакамоле и най-добрите бургери, с които сме се сблъсквали от много време. Вегетарианският със стек от сьомга заслужено ни обра точките.
Текст: Александра Тошева
Снимки: Press