Градината на чудесата съществува – в Дубай

x

mirakl-garden

 


Оазис, създаден от човешка ръка или новото осмо чудо на света – така наричат хората един от най-големите и удивителни паркове на Земята. Вероятно няма да ви изненадам като кажа, че Градината на чудесата се намира в Дубай. И не къде да е, а насред пустинята. Когато веднъж някой е стъпил там, непременно бленува да се върне. Затова и администрацията на цветния рай подготвя нови развлечения в рамките на един и същи сезон сезон, за да подкани посетителите отново да се върнат.


 

miracle-garden-dubai

 


 

umbrellas-garden

 


В годината на откриването си (2013 г.) Градината на чудесата (Dubai Miracle Garden) е вписана в рекордите на Гинес за една от своите основни забележителности – цветната стена с височина три метра и дължина 800 метра. С друга награда е отличена и цветната пирамида с височина 10 метра.

Една от основните цели на проекта е да се покаже колко рационално могат да бъдат използвани отпадъчните води. Вълшебната градина в Дубай се превръща в нагледен пример за това. Защото именно благодарение прецизно разработената система за напояване съществува този приказен оазис.


 

pink-flowers

 


 

garden-miricles

 


Дължината на парковите алеи достига четири километра, а цялата му площ е 72 хил. квадратни метра. Напълно възможно е да го обходите целия в рамките на час, но така може да пропуснете да се насладите на причудливите форми, създадени от умелите ръце на градинарите.

Цветни пасажи се сменят от зелени площи и това подчертава красотата на всяка една композиция, като я прави забележима. Сред чудатите предмети, използвани за основа на разноцветните картини може да видите стари автомобили и куп други „непотребни“ вещи. На особена популярност сред туристите се радват седемте арки с форма на сърце, които олицетворяват броя на емирствата в арабската държава. Освен това из територията на екзотичния парк могат да се видят водопади, река и алея, направени от цветя.


 

garden-cars

 


 

Dubai-garden

 


 

waterfall

 


Красотата и пищността на тази райска градина е само още една причина да впишем Дубай в списъка на следващите дестинации, към които да се отправим, за да задоволим нарастващото си любопитство на пътешественици.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

8 причини да посетите Шотландия

Идея за пътешествие – невероятната Япония

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Покажете бунтарския си дух с нестандартен деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ