Идея за пътешествие – невероятната Япония

x


Да погледнем на изток. Мистиката и вековните традиции, които са част от разказите за азиатските държави, гъделичкат любопитството на пътешествениците. Към една от тези съкровищници ще насочим вниманието ви днес. Страната на изгряващото слънце – Япония – по неповторим начин съчетава в себе си многовековни устои и безпогрешна визия за бъдещето. Подобна комбинация си заслужава да бъде видяна на живо.


 


Възможностите да се потопите в очарованието на островната държава са безброй. Завиден брой храмове, замъци, музеи, паркове ще ви представят бита на Япония и легендите за чест, уважение и спазени обещания. Един от удивителните примери за това е древния замък Нагоя, построен през 1612 г. за основна резиденция на рода Токугава.


 


Освен архитектурните шедьоври, за да опознаете духа на Япония, непременно трябва използвате сръчността на ръцете си и да опитате някое от техните прекрасни изкуства. Създаването на икебана, калиграфия, оригами ще доближи сърцето ви до философията, която влагат местните във всяко творение.

Храната и напитките са следващото предизвикателство, което страната на изгряващото слънце отправя към своите чуждестранни гости. На особена почит е пиенето на чай. Ако за англичаните то е традиция, в Япония то е празник. Неописуемо красиво изживяване е присъствието на церемония по поднасянето на напитката. Начинът, по който се приготвя с плавни и бавни движения, е истински ритуал и наслада за очите.


 


Невъзможно е да разкажем за всички заслужаващи внимание забележителности, които източната перла предлага. Можем само да ви насочим към традиционния театър, фестивалите и спорта, които също са на особена почит в Япония.


 


Не се изненадвайте, ако докато се разхождате попаднете на хора, облечени в традиционното кимоно и сръчно боравещи със смартфоните си. Това е истинската Япония, която по очарователен и много естествен начин прави миналото и настоящето едно цяло. Ако имате възможност открийте го от първо лице.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

9 правила за пътешествия от Паулу Куелю

8 причини да посетите Шотландия

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Колкото повече си отива август, толкова повече ни се иска да задържим слънцето! Затова избираме да още…

Ако сте пропуснали
Най-четени