Идея за пътешествие – невероятната Япония

x


Да погледнем на изток. Мистиката и вековните традиции, които са част от разказите за азиатските държави, гъделичкат любопитството на пътешествениците. Към една от тези съкровищници ще насочим вниманието ви днес. Страната на изгряващото слънце – Япония – по неповторим начин съчетава в себе си многовековни устои и безпогрешна визия за бъдещето. Подобна комбинация си заслужава да бъде видяна на живо.


 


Възможностите да се потопите в очарованието на островната държава са безброй. Завиден брой храмове, замъци, музеи, паркове ще ви представят бита на Япония и легендите за чест, уважение и спазени обещания. Един от удивителните примери за това е древния замък Нагоя, построен през 1612 г. за основна резиденция на рода Токугава.


 


Освен архитектурните шедьоври, за да опознаете духа на Япония, непременно трябва използвате сръчността на ръцете си и да опитате някое от техните прекрасни изкуства. Създаването на икебана, калиграфия, оригами ще доближи сърцето ви до философията, която влагат местните във всяко творение.

Храната и напитките са следващото предизвикателство, което страната на изгряващото слънце отправя към своите чуждестранни гости. На особена почит е пиенето на чай. Ако за англичаните то е традиция, в Япония то е празник. Неописуемо красиво изживяване е присъствието на церемония по поднасянето на напитката. Начинът, по който се приготвя с плавни и бавни движения, е истински ритуал и наслада за очите.


 


Невъзможно е да разкажем за всички заслужаващи внимание забележителности, които източната перла предлага. Можем само да ви насочим към традиционния театър, фестивалите и спорта, които също са на особена почит в Япония.


 


Не се изненадвайте, ако докато се разхождате попаднете на хора, облечени в традиционното кимоно и сръчно боравещи със смартфоните си. Това е истинската Япония, която по очарователен и много естествен начин прави миналото и настоящето едно цяло. Ако имате възможност открийте го от първо лице.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

9 правила за пътешествия от Паулу Куелю

8 причини да посетите Шотландия

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженият тренч  – незаменима класика.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ