Куба – принцесата на Карибите

x

cuba_havana_malecon_street_car

 


Христофор Колумб открил Куба в далечната 1492 година и забил испанското знаме, обявявайки територията на острова за колония на кралството. Такава останала земята до 1898 година. Куба с нейната любопитна история в политически и икономически аспект, е нещо, което я превръща в една от най-интересните и желани дестинации за туризъм. Разположена на няколко малки и един голям, основен остров, държавата понастоящем е една от най-населените в карибския регион. Населението понастоящем надхвърля 11 милиона жители.


 

MINOLTA DIGITAL CAMERA

 


Куба ангажира любопитството на туристите по много различни начини. Интересните факти, които ще привлекат вниманието ви, решавайки да я посетите, са многобройни. Куба, например, е известна с това, че разполага с над 250 плажа, които ще ви отнесат в рая. В тази страна има забрана за използване на интернет, а местното население спазва ограничението, при нарушение, на което са възможни до 5 години затвор. Във водите около островите живее рибата Manjuarí, която се среща единствено там. Всяка година, над два милиона туристи посещават островната карибска държава. Столицата Хавана е обявена за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.


 

havana-cathedral-cuba

 


Почивката в Куба задължително преминава през обиколка на Хавана, където противно на очакванията ви, ще се натъкнете на големи тълпи туристи, а пред всички забележителности почти сигурно ще има огромни опашки. Куба отваря вратите си за туристи през 90-те години и от тогава насам нейната популярност се покачва многократно. Фактът, че вече до там могат да пътуват и жители на САЩ свободно е предпоставка Хавана да се превръща в още по-пълен с туристи град. Посетителите се съветват да правят резервации за разглеждане на забележителности доста по-рано от датата на пътуване. Същото важи и за хотелските резервации.


 

Varadero-Beach-Panaromic-Photo-Wide-Screen-Cuba

 


В столицата може да разгледате известната улица „Прадо“, която вечер се превръща в място, събрало хора, кафенета и нощен живот в едно. В Хавана се намира и единствената статуя в Куба на артист от Запада – паметникът на Джон Ленън, който вероятно ще видите без очилата му, защото те често се крадат. Други интересни места са Площадът на революцията, старият град, катедралата „Сан Кристобал“, музеят на революцията. Кубинската столица предлага възможности за посещения на места като заводите за цигари, пури и ром.


 

7220023-11083129

 


Едни от най-добрите плажове в Куба и на Карибите се намират на Варадеро. Ивицата е дълга цели 21 километра. Пясъкът и водата са като извадени от рая. Реалността е много по-красива от всичко, което сте виждали на снимки и картички. Красотата на островите, гостоприемството на жителите, ритъмът на салса, климатът и перфектните условия за почивка са комбинация, която няма да ви позволи да забравите Куба. И се надяваме, че каквито и промени да предстоят за тази малка страна на Карибите, тя ще запази това свое специфично, ретро очарование, което днес е запазено толкова автентично на много малко места по света.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

ОЩЕ ЕДНО ЛИЦЕ НА ИСПАНИЯ: СЕВИЛЯ ЩЕ СТОПЛИ СЪРЦАТА ВИ

ТЕЗИ РЕСТОРАНТИ НЕ СА НА ОБИКНОВЕНИ МЕСТА И НЕ СТЕ ГИ ВИЖДАЛИ ДО СЕГА

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сутрешно кафе със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени