Тези ресторанти не са на обикновени места и не сте ги виждали до сега

x

Ако обикновените ресторанти вече на са ви „вкусни“ и интересни… Ако пътувате често и обичате да преживявате различни неща, които ще ви оставят без дъх… Ако не се страхувате да експериментирате… трябва да прочетете това. Петте ресторанта, разположени на най-необичайни места ще направят пътуванията (а и днешния ви ден) незабравими. Ето ги и тях:

 


 


 

LumiLinna Snowcastle Restaurant Kemi, Финландия

Този ресторант не разполага с гардероб, където може да оставите палтото си, просто защото няма да поискате да го свалите от гърба си. Причината – ресторантът всъщност е замък от лед. Храната, която ще ви сервират е топла, разбира се, но температурата вътре е около минус 5 градуса. Отворен е в месеците между януари и април или докато времето се задържа сравнително студено до около минус 10 градуса. Ресторантът се изгражда всяка година наново от специално произвеждани ледени блокове.

 


 


 

The Dining Pod Koh Kood, Тайланд

Ресторантът на дърво в Тайланд ще ви накара да си спомните всички детски мечти да имате къща за игра на дървото в двора, тъкмо по американските филми, в които ги видяхме за пръв път като деца. Конструкцията на този ресторант е направена от бамбук, а идеологията на собствениците е да се опазва природата на Тайланд. Затова и именно боси сервитьори ще ви сервират гурме вечеря в центъра на тропическата гора, сякаш за да не нарушават естествени звуци, които природата издава.

 


 


 

The Rock Zanzibar, Африка

Този ресторант е бивш рибарски пункт, но понастоящем се е превърнал в един от най-иконичните ресторанти на Занзибар. По време на отлив посетителите могат да стигнат пеша до островчето, но когато водата се вдига, желаещите да похапнат там се отвеждат с лодка.

 


 


 

Aescher Wasserauen, Швейцария

Високата надморска височина няма да бъде единственото нещо, което ще спира дъха ви тук. Изкачването става с лифт, а много от посетителите, споделят, че то е толкова вълнуващо и невероятно, колкото е и страшно. Гледките, които се разкриват от това място, сякаш не са от тази планета или поне не от това време, в което се намираме.

 


 


 

Grotta Palazzese Puglia, Италия

Този италиански ресторант е разположен на ръба на скала в пещера. Отворен е само през лятото в периода от май до октомври. Ресторантът функционира от 18-ти век, когато част от представители на високото общество на Италия са стигали до тук, за да се нахранят и да организират свои тържества.

Текст: Стефи Стоева

Източник: Cntraveler

Вижте още:

Ангкор Ват, Пном Пен, Сием Реап: Новата стара Камбоджа ще ви очарова с многото си лица

Петте места в Южна Америка, които да посетим през 2015 година

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Пожелаваме ви романтична неделя!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ