Малкото 5-звездно бижу на Маракеш

x


Обичаме да разгръщаме “Приказки от хиляда и една нощ” и да си представяме как Шехеразада ни хипнотизира с гласа си. Но прииска ли ни се да пристъпим отвъд прага на една истинска приказка – куфарът ни сам се запътва към Мароко в търсене на новата си тръпка. Този път я открихме в Маракеш. И като казваме открихме, съвсем не се шегуваме – не беше лесно да открием масивната, но съвършено проблясваща на слънце врата на хотел La Sultana Marrakech. Хотел всъщност е бедна дума, за да успее да обхване екзотичното великолепие на този изящен лабиринт. Той слива в едно малко царство разкоша на 5 риада. И тук идва парадоксът. Това може би наистина е най-малкият 5-звезден рай в Маракеш. Но като опитен илюзионист успява да ни изненада на всяка крачка и да открадне искреното ни удивление. Без да усетите няколко дни могат да изтекат измежду пръстите ви като пустинен пясък.

Първо събираме препоръчителната си доза витамин D на басейна. След това си открадваме залез от терасата на покрива. Играем на криеница измежду всички кътчета, които ни примамват с нереалния си, направо инстаграмски вид.

И сега ще произнесем вълшебната думичка – СПА. И следващото ключово подсказване – на открито. А след заключителния масаж, за който можем да напишем отделна статия или поне кратичка ода за пиршеството на духа, се отправяме, както следва – първо през басейна, в който можем дори да се гмуркаме. След това – през коктейлния бар, за да видим как се сервират класиките тук и с какво могат да ни изненадат авантюристичното ни небце. Не пропускаме и частната библиотека на хотела, защото имаме слабост към редките издания и поезията на всевъзможни езици.

Връщаме се на покрива, защото ни позволява да почувстваме всичката атмосфера на квартала без да напускаме зоната на оптималния ни комфорт.

Всичката емоция дотук ни подкупва да се отправим към ресторанта. През топлите месеци той ни посреща на покрива, а през зимата – във вътрешния двор (за повече скътан уют). Глезим се наред. Свежата сьомга е рядкост за Мароко, но не и тук. Опитвали ли сте берберски омлети преди? За всичко си има първи път, а La Sultana Marrakech изглежда като съвършеното място за тестови кулинарни изживявaния. Балансът във вкусовете довършваме с мароканско фъстъчено масло. И не си и помисляме да се успим за закуска, и да пропуснем мароканските сладкиши, сладоледа и ментовия чай. Силен, събуждащ и опиващ.

Избираме между 28 стаи и апартаменти. Които ни сервират съвременния прочит на мароканската приказка такава, каквото никой не може да ни я разкаже, но може да ни остави да я изживеем.
Текст: Александра Тошева

Снимки: La Sultana Marrakech 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Снимка:BiaSousa/Pexels Спортен панталон и бяла риза – екстравагантна и смела комбинация.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ