Огледалните образи на Италия (2 част)

x

Продължаваме с още пет езера, които подбрахме, защото сме сигурни, че правят огледалния свят на Италия още по-красив.
Лугано

Езерото е наполовина в Италия, наполовина в Швейцария. Освен това се намира между Комо, за което ви разказахме в първата част и Маджоре, което предстои. Освен едноименното градче, в района има още няколко места, които заслужават внимание. Селцата Сам Мамете, Полеца и Моркоте са само на няколко километра от езерото. Ако пък сте и фен на шоколада, непременно трябва да посетите шоколадовата фабрика Алпрозе и да се насладите на вкуса на местните швейцарски видове.
Маджоре

Всъщност и това като Комо си има друго име – Лаго Вербано. За всички обаче то си остава просто Лаго Маджоре или Голямото езеро. Разположено от южната страна на Алпите, и то е между Италия и Швейцария. По бреговете му ще имате безброй възможности, както за тиха и спокойна ваканция, така и за интензивни културни и природни активности. Музикални фестивали, приключенски забавления и водни атракции са само част от нещата, които ви очакват в района на Маджоре.
Брачиано

Едноименното градче, разположено на езерото дава възможност за спортни активности като кану, гмуркане и плуване. Паркът в района обхваща и друго езеро – Мартиняно. Малко и с почти перфектна кръгла форма. И двете са с вулканичен произход, създадени от един и същ вулкан, но от два различни кратера. Съвсем по италиански има куп архитектурни и културни съкровища, които да ви се разкрият в района. Споменаваме само няколко – средновековният замък Орсини-Одескалчи, който е желано място за сватби с международно значение. В близост до историческия център и замъка са разположени и древните църкви. Недалеко е и градският музей на Брачиано.
Изео

Както самите италианци го определят, това е едно от скритите им съкровища, макар покрай последната инсталация на Кристо през 2016 година да се превърна в световна забележителност. Любимците ни Бреша и Бергамо, както и Изео, и Сарнико са градчетата, които си заслужават. Всяко от тях ще ви предложи великолепна атмосфера, вкусна италианска храна и неизмерими по стойност културни събития.
Болсена

Избрахме го неслучайно, защото красотата се спотайва и на най-непознатите места. Разположено между Тоскана и Лацио, езерото притежава кристални води и пясъчни плажове. Едноименното градче е привлекателно курортно селище, с вековна история, етруски произход, впечатляващи градини и ежегоден флорален фестивал.

Потърсете своето място в огледалния свят на Италия и му се отдайте напълно. А може да се окаже, че то не е само едно…

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Колкото повече си отива август, толкова повече ни се иска да задържим слънцето! Затова избираме да още…

Ако сте пропуснали
Най-четени