Огледалните образи на Италия (2 част)

x

Продължаваме с още пет езера, които подбрахме, защото сме сигурни, че правят огледалния свят на Италия още по-красив.
Лугано

Езерото е наполовина в Италия, наполовина в Швейцария. Освен това се намира между Комо, за което ви разказахме в първата част и Маджоре, което предстои. Освен едноименното градче, в района има още няколко места, които заслужават внимание. Селцата Сам Мамете, Полеца и Моркоте са само на няколко километра от езерото. Ако пък сте и фен на шоколада, непременно трябва да посетите шоколадовата фабрика Алпрозе и да се насладите на вкуса на местните швейцарски видове.
Маджоре

Всъщност и това като Комо си има друго име – Лаго Вербано. За всички обаче то си остава просто Лаго Маджоре или Голямото езеро. Разположено от южната страна на Алпите, и то е между Италия и Швейцария. По бреговете му ще имате безброй възможности, както за тиха и спокойна ваканция, така и за интензивни културни и природни активности. Музикални фестивали, приключенски забавления и водни атракции са само част от нещата, които ви очакват в района на Маджоре.
Брачиано

Едноименното градче, разположено на езерото дава възможност за спортни активности като кану, гмуркане и плуване. Паркът в района обхваща и друго езеро – Мартиняно. Малко и с почти перфектна кръгла форма. И двете са с вулканичен произход, създадени от един и същ вулкан, но от два различни кратера. Съвсем по италиански има куп архитектурни и културни съкровища, които да ви се разкрият в района. Споменаваме само няколко – средновековният замък Орсини-Одескалчи, който е желано място за сватби с международно значение. В близост до историческия център и замъка са разположени и древните църкви. Недалеко е и градският музей на Брачиано.
Изео

Както самите италианци го определят, това е едно от скритите им съкровища, макар покрай последната инсталация на Кристо през 2016 година да се превърна в световна забележителност. Любимците ни Бреша и Бергамо, както и Изео, и Сарнико са градчетата, които си заслужават. Всяко от тях ще ви предложи великолепна атмосфера, вкусна италианска храна и неизмерими по стойност културни събития.
Болсена

Избрахме го неслучайно, защото красотата се спотайва и на най-непознатите места. Разположено между Тоскана и Лацио, езерото притежава кристални води и пясъчни плажове. Едноименното градче е привлекателно курортно селище, с вековна история, етруски произход, впечатляващи градини и ежегоден флорален фестивал.

Потърсете своето място в огледалния свят на Италия и му се отдайте напълно. А може да се окаже, че то не е само едно…

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Teddy coat късо

Teddy coat късо палто Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гащеризон от GIVENCHY

Гащеризон от GIVENCHY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от BALMAIN

Пуловер от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гащеризон от BALMAIN

Гащеризон от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Няма по-подходящ ден от днешния, за да излезете на разходка в компанията на любимата си чанта!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ