Търново наистина е велико!

x

Този път решихме да си спестим жалването от работната събота и публикуването на тъжни статуси във Facebook. Вместо това стегнаме по една раница с багаж от сутринта и щом стрелките милостиво отбелязаха 18:00, дружно се стрелнахме по колите. Намислихме си кратък трип и се отправихме към Велико Търново за 24 часа приключения.Малкия Интер
Трафик очаквано нямаше и пристигнахме тъкмо навреме за късна вечеря. Часът ни убеди да не си правим експерименти и още по пътя запазихме маса на място, което всеки път ни пренася в приказките – Малкия Интер. Преживяването и този път си струваше. Посрещна ни тих джаз, познатият интериор – 1001 антики, подредени в уют, и меню, за което винаги сме спокойни. Въпреки че заведението беше пълно догоре с местни, чужденци и пришълци като нас, всичко поръчано долетя до масата неусетно бързо. Хубаво вино, салата с херинга, домашни  картофи и още семпли, но истински вкусни ястия. Мисията да си набавим енергия за предстоящата дълга нощ беше изпълнена успешно.

ТАМ
С бодра стъпка се спуснахме от Стария към Новия град. Понесохме се към клуб ТАМ и официалното му откриване за парти сезона след дългата лятна ваканция. Знаехме, че мястото се радва на по-алтернативната публика в града и предлага чудна музика на нейното внимание. Като атмосфера ни напомни на софийския Жул Верн. Явно силно беше залипсвало на феновете си, защото хората извираха отвсякъде. Пъстри, усмихнати и готови да танцуват, докато краката ги държат. А те ги държаха до 7 сутринта. И докато не изпиха и последната капка от съдържанието на бара. Беше доста приятно да сменим парти декора за уикенда и да се забавляваме до съмване с търновци. Бива си ги тези щури глави!


13230269_1097423056971284_4392864432620558229_n


ЖП гарата
Натрупаният адреналин си каза думата, събудихме се бодри-бодри само след няколко часа сън. Закусихме на крак, за да не губим време и се отправихме на дълга разходка. Пуснахме се по реката и през парка около паметника „Асеневци“. Там винаги успяваме да видим града с нови очи и да се изпълним с нямо щастие. Отправихме съм към ЖП гарата, водени от желанието да видим как графити артистите Виктория Георгиева и Николай Божинов са я нашарили по време на месеца на испаноезичната култура във Велико Търново, който се случи по-рано тази година.

Разходката си струваше и сме сигурни, че гарата вече е част от арт маршрута за всеки турист, който прекрачва Търново. Здраво захрани въображението ни и изпълни уикенда ни с цвят и настроение. На връщане решихме да минем през прочутата улица „Гурко“ и да се потопим в атмосферата на Стария град за последно преди тръгване.

Нещо ни подсказва, че есента ни замисля още уикенди във Велико Търново.

Текст: Александра Тошева

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Вторник е ден за нови тенденции!

Ако сте пропуснали
Най-четени