4 навика, които ни изтощават, и с какво да ги заменим

x

Съществуват определени ежедневни навици, които изцеждат енергията ни, и такива, които я подхранват. Ако сте изтощени физически или емоционално, е време да направите нещо, за да се почувствате по-добре, нали?Връщане назад към миналото

Да съжаляваш за нещо, което е минало, е емоционално изтощаващо. Неспособността да оставите нещо в миналото, ви държи затворени в порочен кръг от нещастие или угризения. Приемете, че миналото е точно това – минало. Никой от нас не може да се върне назад и да промени събития и случки. Независимо дали става въпрос за пропусната възможност относно кариера или връзка, признайте пред себе си, че трябва да поставите точка и да не гледате повече назад.

Необмислена диета

Излишните и необмислени хапвания между храненията или бързият обяд с не особено здравословна храна означава повече сол, захар и преработени мазнини. Въпреки че има храни, които дават мигновен скок в нивата на енергия, това не продължава дълго. Приготвянето на домашна вечеря и на обяд за следващия работен ден е добро решение. Здравословните, непреработени съставки ще ви осигурят бавно освобождаване на енергия – нуждаете се от нея, за да останете продуктивни.Липса на сън

Когато не спите достатъчно и пълноценно, няма как да кипите от енергия. Опитайте се да си лягате и да ставате по едно и също време всеки ден. И се опитайте да прекарвате половин час преди сън без екрани. Светлината, излъчвана от телефона или лаптопа, може да попречи на циркадните ви ритми, което автоматично означава понижено качество на съня.

Какво мислят другите за нас

Нормално е да ви интересува какво мислят хората за вас, но това може да се превърне в истински проблем, ако заема твърде много от вашите мисли и внимание. Да живееш в постоянно състояние на социална тревожност, е изтощително. Колкото и банално да звучи, в един момент трябва да забравите какво светът мисли за вас и просто да се обичате такива, каквито сте. Не можете да угодите на всички, а и всички ще се съгласим, че не е нужно.

Всички страдаме от гореизброените неща в някаква степен. След като си дадем сметка, че това реално са вредни навици, склонности и нагласи, можем да опитаме да се справим с всичко онова, което изцежда енергията ни. Как? Като го заменим с няколко утвърждения.„Не съм перфектна и това е чудесно.“

Много от нас имат склонността да се стремят към съвършенство. Но кой определя какво е съвършено? Това утвърждение може да ви помогне да приемете и обичате своите несъвършенства. Спрете да се стремите към някакъв измислен и недостижим стандарт и бъдете себе си.

„Обичам тялото си.“

Да се научите да приемате и обичате тялото си, може да ви помогне да бъдете по-щастливи и позитивни. Това не означава, че не трябва да полагате грижи и усилия, ако решите, че има нужда, просто утвърждението ви помага да обичате тялото си всеки ден. Правете здравословни избори по отношение на диета, сън, физическа активност. Когато сте стресирани, разстроени или притеснени, храната често може да бъде утеха. Този измамен комфорт може да доведе до порочен кръг – критикуваме себе си за избора, който правим. Фокусирайки се върху здравословния избор, това утвърждение може да ви помогне да сте постоянни в него.„Заслужавам работата мечта и създавам желаната от мен кариера.“

Работите нещо, която не харесвате? Отлагате ли кандидатстването за тази мечтана работа, защото отговаряте „само“ на 8 от 10 изброени в обявата изисквания? Това утвърждение ще ви помогне да превключите към по-позитивно мислене. Повтаряйки си го, представяйте си, че вече работите тази мечтана работа. Пътят, който ще ви отведе до там, може да не е идеално прав или кратък, но фокусът и правилното мислене няма да позволят това да ви разколебае или откаже.

„Самодостатъчна съм.“

Често гледаме извън себе си, за да открием собствената си стойност. Вместо това трябва да погледнем навътре. След като приемем и заобичаме себе си такива, каквито сме, ще спрем да търсим одобрение от другите. Вашето минало не е отражение на бъдещето ви. Всички правим грешки и се учим от тях. Миналото не ни определя, не позволявайте да ви държи далеч от бъдещето, което искате. Ако не вярвате в себе си, затъвате в съмнения относно собствената си стойност. Заявявате, че не вярвате, че можете да имате живота, който искате. Използването на това утвърждение може да намали неувереността, да пренастрои вътрешния диалог и да коригира подсъзнателната склонност към самосаботиране. Вярвайте, че мечтите, които имате, могат да се превърнат в реалност и че вие сте достатъчно добри за това.


Текст: Десислава Найденова – Вичева

Снимки: Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Ниски обувки от SAINT LAURENT

Ниски обувки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от букле от BALMAIN

Сако от букле от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от BALMAIN

Пуловер от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло от SAINT LAURENT

Черно поло от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сивото е секси, нали?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ